Teatre

L'ENA escull dos projectes per estrenar aquest any

Les obres 'Cuques' i 'Credere' han estat les escollides i tindran un procés de creació on estarà implicat tot l'equip artístic

L'ENA escull dos projectes per estrenar aquest anyArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Escena Nacional d'Andorra (ENA) ha escollit dos projectes que es portaran a terme aquest any i que se sumen a la Jove Companyia Nacional. Les obres seleccionades són 'Cuques', un musicalmultidisciplinarpresentat per l'actriu Elena Santiago que es destina a un públic familiar, i 'Credere', un espectacle que presentarà el ballarí Xavier Pérez. Ambdues peces tindran un procés de creació on estarà implicat tot l'equip artístic que hi formi part, juntament amb la direcció artística de l'ENA, que s'inicia avui i es realitzarà fins a la tardor, quan començaran els assajos de cara al muntatge, per tal d'estrenar-les abans que acabi aquest any.

La Covid-19 ha provocat que l'ENA hagi hagut d'aturar la majoria dels projectes que tenia plantejats i, per aquest motiu, varealitzaruna enquesta i dues sessions de treball virtuals entre els professionals, escoles icompanyiesd'arts escèniques delpaís per recollir les impressions, escoltar testimonis sobre com ha afectat la pandèmia, i quines possibilitats es podien explorar per col·laborar-ho. L'ENA va proposar als artistes unafórmula quepermetés l'elaboració i creació de projectes de petit format per estrenar aquest any amb l'objectiu de crear xarxes i col·laboracions entre diferents artistes teatrals i tractar des de les arts escèniques la situació actual a partir de la premissa "Individu i/o comunitat".

tracking