Pandèmia mundial

Llargues cues a la CASS per fer tràmits

Les mesures de distanciament i de reducció d'aforament obliguen els usuaris a esperar al carrer

Cues a la CASS per fer tràmitsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes d'usuaris fan cua al carrer des de primera hora del matí per fer tràmits a la CASS. Les mesures de distancia personal que s'han de respectar i la limitació de l'aforament a l'interior de les instal·lacions per prevenir contagis de la Covid-19 obliguen a fer llargues esperes a l'exterior de l'edifici. La fila de persones s'estèn des de la porta de la Seguretat Social al carrer Joan Maragall fins a la cantonada de l'avinguda Meritxell.

Des de la parapública han explicat que les cues estan motivades perquè cada principi de mes augmenta el volum de feina i el fet que ahir dilluns fos festiu a la capital i la CASS estigués tancada ha provocat més afluència d'usuaris avui. I un dels tràmits que ha contribuït a incrementar l'acumulació de gent i la feina està vinculat als ERTO ja que els assalariats que estan afectats per una suspensió temporal de contracte o amb reducció de jornada han de demanar a la CASS l'extracte d'ingressos per sol·licitar la reducció del lloguer.

La Seguretat Social ha assenyalat que davant aquestes cues s'han implementat dues mesures. La primera ha estat augmentar l'aforament ja que a causa de la Covid-19 s'havia concentrat l'atenció de control mèdic que està a la primera i segona planta a la planta baixa per evitar el moviment de gent per l'edifici i ara s'ha començat a permetre accedir a les plantes superiors de manera limitat perquè no hi hagi tants usuaris al carrer. La segona decisió ha estat enviar un comunicat als assegurats per recordar que la majoria dels tràmits que volen fer presencialment es poden completar per Internet, inclosos els relacionats amb els ERTO i així s'eviten fer cua per esperar l'atenció a l'usuari. La CASS també ha destacat que, per tal d'optimitzar el servei i evitar aquestes llargues cues, es recomana als assegurats que demanin cita prèvia. Així mateix, més de 35.000 assegurats ja compten amb un codi PIN per accedir a la web de la parapública, la qual també recorda a les persones que encara no la tinguin que poden sol·licitar-la a les oficines o enviant la sol·licitud corresponent i un document d'identitat escanejat a cau@cass.ad.

tracking