x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ciutadania

AD.HOC neix per “remoure la consciència” de la societat andorrana

Demana accions concretes al Govern per tal de preservar el patrimoni natural del Principat
La portaveu del moviment AD.HOC, Diana Torra, durant la presentació feta ahir.

AD.HOC neix per “remoure la consciència” de la societat andorrana

La portaveu del moviment AD.HOC, Diana Torra, durant la presentació feta ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/08/2020 a les 06:41
El moviment AD.HOC es va presentar ahir en societat amb la voluntat de “remoure consciències”. Així ho va afirmar la seva portaveu, Diana Torra, que va ser l’encarregada de fer l’obertura de l’acte. Torra va recordar que AD.HOC “és un moviment ciutadà i que és apolític. Aquí hi té cabuda tothom que s’estimi Andorra”. El moviment va presentar-se sobre quatre eixos, com són el mediambiental, l’agricultura, la participació ciutadana i l’habitatge a Andorra.

Per parlar del medi ambient al país va prendre la paraula el biòleg i guia de muntanya Marc Mossoll, que va recordar uns versos del nord-americà Bayard Taylor, de fa poc més de 120 anys, en què glossava el paisatge d’Andorra, i es preguntava “què veuria avui el seu besnet que queda d’aquell paisatge del qual parlava”. Mossoll va criticar la gestió que s’està fent dels recursos naturals del país i va recordar que aquests són els únics que poden garantir la supervivència i atreure un turisme de qualitat per acabar dient que “la massificació porta cap a la destrucció”.

Per la seva part, Jordi Deu va defensar que “cal que recuperem l’autonomia alimentària” tot recordant “la fragilitat” que hi ha en aquest aspecte i preguntant “què passaria si França i Espanya tinguessin un trencament d’estocs?”. Deu també es va lamentar que “les millors terres de conreu estan dedicades a l’habitatge”, i va afirmar que “cal trobar una alternativa al conreu del tabac”. El membre del moviment AD.HOC també va instar l’executiu que desenvolupi el reglament de l’article 20 de la Llei d’agricultura i que caldria fomentar l’arrendament de parcel·les “per tal que les famílies que ho vulguin puguin conrear els seus horts”.

“Fugir dels plànols teòrics i ser pragmàtics” va ser la presentació de la participació ciutadana que va fer Àngels Codina, que va recordar que “no anem contra ningú”, i va afegir que “les ideologies separen, mentre que els sentiments uneixen”.

Va tancar les intervencions Claude Benet, que va dir que “el pitjor que podem fer, és no fer res”. Benet va lamentar que “avui les agències immobiliàries creixen exponencialment, i deixem una petjada ecològica que necessita tretze vegades els recursos que tenim”. De la mateixa manera, el membre del moviment va criticar la quantitat d’obra que es fa amb un símil tot manifestant que “a Andorra aviat tindrem més formigoneres que no pas formigues a les munta­nyes”.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts