IMMIGRACIÓ

Govern planteja una cotització especial a la CASS per a residents passius

El nou full de ruta preveu flexibilitzar els requisits per atreure professionals amb rendes elevades

Govern planteja una cotització especial a la CASS per a residents passiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Establir una cotització especial per a la branca general de la seguretat social per a les rendes més elevades i els equips esportius professionals que es puguin instal·lar a Andorra. Aquest és un dels objectius que, emmarcats en el bloc per promocionar el país com a destí de vida i de negocis, figuren en el nou full de ruta del Govern anomenat Horitzó 2023. Aquesta mesura, que pretén acomplir al primer semestre del 2021, s’hauria de dur a terme de forma conjunta amb el ministeri de Justícia i Interior i el ministeri de Finances.

En aquest sentit, el pla d’acció del Govern s’ha fixat com a propòsit modificar els criteris d’atorgament de residència per a professionals o persones sense activitat econòmica amb altes rendes professionals o patrimonials. Així doncs, revisant aquests criteris a la baixa, el repte és poder atreure persones de renom que per la seva projecció internacional o pel seu interès cultural, esportiu o científic vulguin establir-se al país.

Cal recordar que fins ara la persona titular sense activitat lucrativa havia d’invertir de forma permanent i efectiva una quantitat d’almenys 400.000 euros, ja sigui en béns immobles, participacions en capital social, instruments de deute, productes d’assegurança de vida o dipòsits no remunerats a l’AFA. No obstant això, ja en la línia de generar un efecte crida per a aquest tipus de públic, es va incloure dues subcategories referents a la projecció internacional o l’interès cultural, esportiu o científic per tal que el dipòsit inicial fos de 50.000 euros no remunerats a l’AFA, a banda d’altres criteris laborals.

Nova autorització de residència

D’altra banda, una de les novetats pel que resta de legislatura també serà la creació d’una autorització de residència per a professionals que desitgin instal·lar-se a Andorra per a durades curtes, concretament inferiors a 12 mesos. Per tot plegat, el Govern confia en el retorn econòmic i la seva facilitat d’implementació.

tracking