pandèmia mundial

Illa diu que Espanya és un "destí turístic segur"

Bèlgica prohibeix als seus ciutadans viatjar a l’Aragó, Navarra, Barcelona i Lleida pels casos de rebrot del virus

Illa diu que Espanya és un "destí turístic segur"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va qualificar ahir Espanya com a un "destí turístic segur" durant la seva compareixença en unes jornades del PSC a Palamós (Girona) i va aprofitar per a expressar el seu suport a les mesures restrictives que implanten les comunitats autònomes davant els brots de Covid-19. Preguntat sobre les mesures i recomanacions de països com Alemanya als seus ciutadans que viatgin a alguns territoris espanyols, Illa va insistir que únicament han de "respectar" els protocols que s'apliquin en la zona en què practiquin turisme.

"Si es compleixen, Espanya és un destí segur", va reiterar el ministre, que va expressar igualment el seu suport a les mesures que adopten davant els nous casos les comunitats autònomes, entre les quals va citar la de Catalunya, perquè garanteixen la salut de residents i visitants. Per a justificar les seves consideracions, el ministre va donar dades com que més del 70% dels brots són de menys de deu persones o que el 60% dels quals donen positiu són asimptomàtics. "Estem en un escenari de control", va indicar Salvador Illa, qui va destacar que les xifres responen a un "esforç de detecció precoç".

Respecte a les restriccions, que a Catalunya han estat rebutjades pels tribunals pel que fa al tancament a mitjanit de bars i terrasses, Illa va assenyalar que estan "donant el seu resultat". Com a exemple, va destacar que n’hi ha "un percentatge molt alt vinculat al lleure nocturn i, per això, cal prendre mesures" que ell recolza.

La prohibició de Bèlgica

Bèlgica va prohibir ahir els viatges a Navarra, Aragó, Barcelona i Lleida amb motiu de l'evolució de la pandèmia en aquestes zones. La web del servei d'Exteriors belga estableix una classificació entre zones verdes –a les quals no s'apliquen restriccions de viatge– zones taronges, per a les quals recomana extremar la vigilància i fer quarantena o passar un test de Covid-19, i zones vermelles a les quals es prohibeix viatjar, entre les quals figuren aquests territoris espanyols.

RÚSSIA CLOU LES PROVES CLÍNIQUES DE LA SEVA PRIMERA VACUNA

Les proves clíniques de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada pel Centre Nacional de Recerques Epidemiològiques i Microbiologia Gamalei de Rússia han conclòs i ara començarà l'etapa de registre, segons va informar ahir el ministre rus de Sanitat, Mikhail Muraixko. Segons el titular de Sanitat, els metges i els docents seran els primers a rebre aquesta vacuna, i es preveu que a partir del 10 d'agost vinent sigui enviada a les regions russes. "Tenim previst que la campanya de vacunació més àmplia, que se sumarà gradualment al nou sistema d'atenció, comenci a l'octubre", va dir. A Rússia han emmalaltit 845.443 persones i n’han mort 14.058 per la pandèmia.

tracking