x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
finances

Fitch Ratings preveu una caiguda del 50% de turistes

L’agència valora positivament la diversificació del deute i l’adhesió a l’FMI
La façana de l'agència d'avaluació internacional.

Fitch Ratings preveu una caiguda del 50% de turistes

La façana de l'agència d'avaluació internacional.

Actualitzada 02/08/2020 a les 06:43
Fitch Ratings pronostica que el nombre de turistes a Andorra caurà un 50% durant aquest any. Així es desprèn de l’informe que l’agència de qualificació va publicar divendres en una nota, en la qual posa de manifest que la dependència del sector turístic, lligada amb possibles rebrots de la pandèmia del coronavirus, resultarà en una recessió econòmica el 2020. Així doncs, preveu que la taxa de desocupació augmenti un 6,3% el 2021. Tanmateix, considera que el Principat té la capacitat d’absorbir sense efectes negatius en la seva macroeconomia a llarg termini aquesta crisi que afecta la gran majoria de països.

L’organisme internacional d’avaluació també referma el ràting del país en BBB+ i la perspectiva en estable, ja que valoren positivament la tasca de diversificació del deute andorrà, així com el procés d’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI). Així, l’agència valora que les polítiques allargaran el venciment mitjà del deute i que la diversificació també hauria de permetre incrementar-ne la sostenibilitat. També destaquen els avenços que s’han fet per concloure aquest any el procés d’adhesió a l’FMI i afirmen que oferirà una xarxa de seguretat financera i millorarà la transparència i homologació de les dades del país.

No obstant això, exposen que el fet que el país no tingui un prestador d’última instància representa un risc de responsabilitat contingent. I posa en relleu que la perspectiva del sector bancari s’ha deteriorat pel Covid-19 a causa de la profunda recessió que amplifica els riscos de qualitat creditícia i pressiona els guanys i la rendibilitat.
Etiquetes
  • #1 Toni
    (02/08/20 08:13)

    Es rotalment impossible q amb un descens del turisme del 50% solament faci caure el PIB el 11%. Es IMPOSSIBLE. Govern menteix.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts