pandèmia mundial

El Mercat de la Vall lluita contra la calor i la falta de Festa Major

La celebració de la tradicional fira ha patit una davallada de visitants a causa de la calor i, en gran part, de la cancel·lació de la festa major de la capital. Els paradistes i veïns creuen que seria una bona iniciativa fer-ho cada cap de setmana per regularitzar-ho.

El Mercat de la Vall lluita contra la calor i la falta de Festa MajorANA / m.f.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures dels últims dies i, en especial, els més de 30 graus de màxima d’ahir van fer minvar notablement l’afluència de visitants i compradors al tradicional Mercat de la Vall de la capital. Això, sumat a la cancel·lació de la festa major i els esdeveniments que l’acompanyaven van acabar de fer decaure la proliferació de turistes a la fira. “És una pena, considero que malgrat la situació sanitària obligui a reduir els espectacles i les celebracions, haurien d’haver fet alguna cosa de la festa major, ni que fos mínima, com a la resta de parròquies del país”, va exposar la Gemma Piera, gestora de la paradeta Ceràmica Bijú.

En la mateixa línia, l’Emma Regada, una altra de les paradistes del mercat, va posar en relleu que la baixa afluència de gent i la reducció de les vendes es deu, en part, a aquest fet. “La gent ha aprofitat que no feien la festa major i que era pont per marxar de vacances fora del país. Tots entenem la situació per la qual passa el país i el món amb la pandèmia però hi ha petites coses, com el mercat, que donen vida i podria haver estat un símbol de la celebració”, va matisar. I va apuntar que el comú ho hauria d’haver tingut en compte “no només per nosaltres com a paradistes, sinó també per als més petits, a tots ens agrada gaudir del temps amb companys i amics i aquí a Andorra la Vella tenim diverses activitats, com l’Esbart Dansaire, que animaria la vida del centre històric i ens hauria donat un cop de mà amb l’arribada de visitants”.

Tanmateix, la Susana Miranda, de la paradeta Sumi, va indicar que els moments en els quals es va animar una mica el mercat va ser “al migdia, sobretot a l’hora del vermut i a última hora de la tarda, quan cau el sol i ja no fa tanta xafogor per passejar pel carrer”. En referència a les mesures d’higiene per evitar possibles contagis, Miranda va afirmar que “la gent que ha vingut ho està respectant molt tot i la calor que fa. Per exemple, jo tinc les mascaretes en fundes estirilitzades i no deixo que la gent les tregui de la bossa i abans de tocar qualsevol cosa els demano que es desinfectin les mans amb gel hidroalcohòlic”.

Per la seva banda, els visitants i veïns que rondaven les parades del barri antic de la capital van posar en relleu que “hi ha moltes paradetes que donen molt ambient al veïnat. Ens hauria agradat que el comú mantingués la festivitat amb el tradicional mercat, però està clar que el coronavirus ens ha fet mal tots plegats”, va explicar la Gemma Rius. I va afegir que “tant als comerciants del veïnat com els ciutadans que hi vivim ens agradaria que el mercat es realitzés setmanalment”.

La Tània Gràcia va manifestar que era la primera vegada que venia al país i trobar-hi una petita fira li havia fet molta il·lusió. “Hem vingut a Andorra a passar les vacances i gaudir de les muntanyes i l’aire fresc, però no ens esperàvem trobar-nos un mercat tan variat i bonic al centre de la capital”, va comentar. Per cloure, la visitant va argumentar que “si hagués sabut que hi havia aquestes coses hauríem vingut molt abans a descobrir els encants que té el Principat i el seu entorn natural”.

El Mercat de la Vall lluita contra la calor i la falta de Festa Major

tracking