via pública

El comú de la capital estudia fer per a vianants el carrer Callaueta

S’estudien opcions com que fos només unes hores al dia o durant el cap de setmana

El comú de la capital estudia fer per a vianants el carrer CallauetaDolors Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Revitalitzar i pacificar el trànsit a la zona de Prada Ramon són els eixos d’actuació amb els quals treballa el comú d’Andorra la Vella. I entre les iniciatives que es valoren per assolir aquests objectius hi ha la de fer per a vianants el carrer Callaueta, paral·lel a Bonaventura Riberaygua. Una proposta que està en estudi i sobre la qual es valoren diferents opcions, per exemple que la circulació de vehicles no estigui vetada totes les hores del dia o que únicament sigui zona de vianants durant els caps de setmana.

L’actuació sobre Callaueta podria incidir en canvis dels sentits circulatoris als carrers adjacents, qüestions que també s’han de valorar. I, de la mateixa manera, modificacions en les zones d’aparcament ja que ara mateix els cotxes poden estacionar a banda i banda del citat carrer (hi ha zona blava). Fonts comunals insisteixen que el projecte encara s’ha de treballar i també comptar amb les opinions de veïns i comerciants i que no hi ha data d’execució. A favor que els vianants guanyin pes en aquest carrer hi ha el fet que no existiria un problema amb les entrades a aparcaments d’edificis. També en relació a l’aparcament, des del comú s’ha insistit en diferents ocasions que la zona està prou abastida de places amb el del Parc Central i l’aparcament que uns privats van habilitar a l’antiga estació d’autobusos. Al seu dia, la remodelació del carrer Bonaventura Riberaygua ja va implicar la desaparició de places d’aparcament per tal de fer voreres més amples.

Des de la corporació es remarca la voluntat de fer més atractiva aquesta zona, on tot sovint els comerciants han reclamat més iniciatives per no quedar al marge del flux de turistes que es mou a l’eix central. Recorden que amb l’espai públic que s’ha guanyat amb la decisió de no construir l’edifici The Cloud ja s’ha fet feina en aquest sentit, per exemple, traslladant activitats del Poblet de Nadal per conduir els visitants també a Prada Ramon.

tracking