seguretat ciutadana

Veïns del barri dels Marginets es queixen de 'botellons' constants

El comú indica que hi ha altres punts com la Comella i Santa Coloma i la policia, que hi ha un augment de requeriments arreu del país

Veïns del barri dels Marginets es queixen de 'botellons' constantsMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels Marginets es queixen de l’augment de botellons a la zona en les darreres setmanes. Asseguren que el problema és constant però que s’agreuja divendres a la nit i que al llarg del cap de setmana al camí del rec de l’Obac s’hi reuneixen diversos grups de joves que poden arribar a les deu persones. La situació no és exclusiva en aquest punt, ja que segons van explicar des del comú al Diari hi ha altres zones de la parròquia on també s’han detectat situacions similars, com àrees de Santa Coloma i el punt de berenada de la Comella.

Els residents d’aquesta part de la parròquia van explicar que algunes vegades, quan passegen pel camí dels Marginets, es troben que els joves durant la tarda van a deixar-hi ampolles i refrescs per fer combinats amagats entre els arbres, “perquè així a la nit ja tenen marcat el seu lloc i la beguda no l’han de portar en bosses” explicava una veïna. Alguns, però, van indicar que no és un fet exclusiu d’ara, ja que abans de la pandèmia també se’n duien a terme, però que sense les festes majors i el lleure nocturn, “això s’ha accentuat i amb grups de joves més grans”.

El comú va informar que és coneixedor d’aquestes celebracions en què es consumeix alcohol al carrer sense permís i per aquest motiu està en contacte permanent amb el ministeri d'Interior, que demana sistemàticament que es reforci la vigilància per part de la policia.

Multes sense efecte

El cos de policia, per la seva banda, va explicar que constantment estan rebent trucades de requeriment dels veïns. Una patrulla es desplaça fins allà i, en cas necessari, s’hi destinen dos cotxes. “Normalment quan rebem una trucada ja ens expliquen més o menys la quantitat de joves que hi ha i llavors actuem en funció de l’avís”. I van afegir que “amb normalitat” de manera diària estan rebent avisos de botellons en algun racó del país.

Les sancions econòmiques que s’imposen per beure al carrer són de 300 euros, tot i que hi ha una reducció del 40 per cent si es paga dins del termini dels deu primers dies. Per tant, la multa queda a 180 euros. I no només això, moltes vegades els agents es troben que no es fa un ús correcte de la mascareta, cosa que suposa un pagament de 100 euros extra, tenint en compte les indicacions del Govern per prevenir un augment dels contagis de coronavirus. Sembla, però, que la mesura sancionadora i l’alt cost per practicar botellón, no està sent una iniciativa suficient per impedir que es continuïn duent a terme. I és que l’enduriment de les sancions i l’augment de les patrulles al carrer no té una altre objectiu que prevenir situacions que puguin posar en risc la població. I com és habitual, s’assenyala les generacions més joves de la manca de consciència i responsabilitat a l’hora de respectar el distanciament social i les mesures de seguretat.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa aquesta setmana ja va mostrar la seva preocupació davant d’aquest increment de botellons arreu del Principat. De fet, el titular de Salut va al·legar que la majoria de contagis recents venen a conseqüència d’aquestes festes alternatives. Així, Benazet va demanar la responsabilitat dels joves del país.

Problema generalitzat

La capital no és l’única parròquia que pot queixar-se d’aquestes trobades apartades del nucli urbà. De fet, tal com va recollir aquest mitjà fa uns dies, s’ha posat “de moda” dur a terme aquestes accions en alta muntanya, com en refugis. El darrer cas conegut és el de Montmalús, a 2.500 metres d’alçada, quan un grup de joves amb alcohol, música i petards van celebrar una festa a la nit, mentre hi havia pescadors francesos i famílies a l’interior de la casa. La ubicació moltes vegades té a veure amb la dificultat d’accés dels agents a l’hora d’interrompre aquestes celebracions, o la manca de cobertura que impedeix que es pugui avisar el cos.

Altres indrets, com l’Angonella o zones més accessibles com poden ser la pleta del Porró als Cortals d’Encamp, també són espais recurrents per aquestes persones que els agrada saltar-se les restriccions. En aquest darrer, la policia hi va intervenir ara fa un mes després que diversos vehicles improvisessin una discoteca. Altres zones que són controlades amb freqüència són Aixovall i Sant Romà de les Bons.

Veïns del barri dels Marginets es queixen de 'botellons' constants

tracking