La CEA avala l'adhesió d'Andorra al Fons Monetari Internacional

La CEA avala l'adhesió d'Andorra al Fons Monetari InternacionalCEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació Empresarial d'Andorra (CEA) avala l'adhesió d'Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI). La patronal va explicar ahir a través d’un comunicat que la seva decisió es fonamenta en els diversos avantatges que suposa per al Principat la incorporació a l'organisme financer internacional com són l'assistència tècnica en la lluita contra el blanqueig, l'assessorament especialitzat de primer nivell, l'homologació internacional i l'accés al finançament en cas de necessitat, entre altres.

En aquesta línia, van apuntar que el context econòmic actual, tot i que fa preveure un rebot econòmic de cara al 2021, deixa un escenari que augura un increment en el dèficit de les arques de l’Estat de prop de 200 milions d’euros. La patronal també va constatar que el ministre de Finances, Eric Jover, els va explicar dijous durant la reunió informativa per tal de donar a conèixer els detalls del projecte que el Govern està implementant diverses opcions per donar seguretat a les arques públiques, més enllà de l’emissió de deute o de l’ampliació de crèdit amb les entitats bancàries del Principat.

Així, van exposar que s’estan negociant operacions de crèdit amb el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI), una entitat que permet optar a crèdits d’import elevat lligats a grans infraestruc- tures. “Aquest fet apunta que la voluntat de l’executiu és consolidar i ampliar les opcions per tal d’estar preparats en cas de necessitat”, van dir. Per cloure, van puntualitzar que la patronal ja fa temps que demana que el país s’adhereixi a l’FMI, ja que això milloraria el ràting de país, i de retruc, reduiria les despeses financeres, la qual cosa es traduiria en més disponibilitat pressupostària per destinar a la inversió pública. I van afegir que Andorra podria ser membre de ple dret el 17 d’octubre si el Consell General així ho decideix.

tracking