investigació

Esprai per 'enganyar' el virus i frenar la infecció

Esprai per 'enganyar' el virus i frenar la infecció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'investigadors del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) està desenvolupant un esprai bucal antiviral que utilitza unes biomolècules (polisacàrids) per a simular la superfície cel·lular on s'adhereix el virus del Covid-19 i poder així atrapar-lo i aturar la infecció.

En cas de confirmar que aquestes molècules aconsegueixin parar eficaçment la infecció, l'esprai podria ser un antiviral aplicable a diversos virus, ja que incideix en el mecanisme que usen molts d'aquests microorganismes per a entrar a les cèl·lules.

Segons els investigadors, si els resultats són reeixits, l'esprai podria desenvolupar-se i començar a utilitzar-se en un temps breu, ja que es tracta de molècules d'origen natural o ja emprades amb finalitats clíniques. El projecte, liderat pels investigadors Julia Revuelta i Alfonso Fernández Mayoralas, de l'Institut de Química Orgànica General (IQOG-CSIC), és finançat pel CSIC a través de la Plataforma Salut Global.

Es creu que la infecció comença a les cavitats bucofaríngies, per la qual cosa la formulació d'un esprai permetrà crear una barrera en la qual les partícules del virus quedin atrapades i perdin la seva capacitat infectiva.

tracking