x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA

Els hotelers estan preocupats perquè les reserves són del 30% durant l'agost

Les xifres actuals mostren una davallada de l’ocupació del 50% respecte a l’estiu passat
Visitants a la recepció d'un hotel de la capital.

Els hotelers estan preocupats perquè les reserves són del 30% durant l'agost

Visitants a la recepció d'un hotel de la capital.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/08/2020 a les 06:24
El sector hoteler es mostra preocupat per les reserves durant el mes d’agost, les quals se situen a hores d’ara en un percentatge del 30%. Així ho van manifestar al Diari el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, i la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, Cristina Canut, que van indicar que en comparació amb les xifres assolides l’estiu passat l’ocupació, de moment, ha caigut en un 50%. “El nombre de reserves que tenim actualment per aquest mes està entre el 27 i el 30% del total d’establiments que tenim”, va manifestar Canut, qui també va destacar que les recomanacions dels territoris veïns arran dels rebrots “ha estat una de les causes de la caiguda, ja que l’any passat ens trobàvem entre un 70 i un 80% de l’ocupació segura”. Malgrat va incidir que esperen “que les reserves d’última hora, la bona gestió del virus per part de l’executiu i la reducció de les mesures pel coronavirus adoptades per la Generalitat de Catalunya puguin arribar a millorar els números actuals”.

En la mateixa línia, Pujol va comentar que l’ocupació segura per a l’agost “serà similar a la del mes passat, concretament sobre un 31% a hores d’ara”. I va expressar que les xifres no acompanyen el sector, ja que amb aquests percentatges molts hotelers no cobriran les despeses del dia a dia i tampoc veuran un retorn dels ingressos perduts durant els mesos de tancament pel confinament. “Tot i que depenem de les notícies en els territoris veïns tenim l’esperança que la situació remunti i aquest mes vagi una mica millor que el juliol perquè no estem per tirar coets”, va indicar. I va dir que el fet que l’agost comenci en cap de setmana “és un bon senyal, ja que coincideix amb el canvi de quinzena i l’inici potent del període vacacional”.

Per la seva banda, Canut va afegir que “entre setmana quasi no hem tingut cap client als establiments i només estem treballant un dia durant el cap de setmana. Això comporta que els ingressos que hem tingut no ens arribin per fer les paus i els hotels no puguin ni fer les paus amb el pagament de les nòmines i les factures dels proveïdors, és una bona patacada amb la situació que hem viscut com a país”.

Tanmateix, ambdues associacions van destacar que qualsevol declaració envers la situació per la Covid-19 pot fer variar molt les xifres d’ocupació actuals. “En aquests moments tenim tan poques reserves que qualsevol variació de la situació a Catalunya ens pot fer pujar o baixar un parell de punts”, va apuntar Pujol.

Quant a la previsió per a aquest cap de setmana, l’ocupació se situa una mica per sobre del 50%. “Les previsions són un pèl millor respecte la setmana passada, sobretot les de dissabte a diumenge, en què la mitjana és de quasi el 58%, però la general baixa quatre punts i queda en un 54%”, va explicar el director de l’UHA. Així, va incidir que si segueix la tendència amb les reserves d’última hora, “pot ser que ens tornem a situar prop del 60%”. Les reserves estan liderades per Encamp, amb un 65,33%, seguit de la Massana i Andorra la Vella i Sant Julià, Ordino i Escaldes, on fins dijous havien registrat una ocupació del 58,51%, 57,38%, 53,17% i 52,43%, respectivament.
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts