x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Alt risc d'incendi per l'increment de les temperatures a 35 graus de màxima

Els comuns han tancat les barbacoes i demanen a la ciutadania que extremi les precaucions
Tancament de les barbacoes a Escaldes-Engordany.

Alt risc d'incendi per l'increment de les temperatures a 35 graus de màxima

Tancament de les barbacoes a Escaldes-Engordany.

COMÚ E-E
Actualitzada 01/08/2020 a les 06:55
L’augment de les temperatures al país per l’arribada d’una onada d’aire càlid d’origen nord-africà ha elevat el risc d’incendis a Andorra. Així ho va confirmar al Diari el director de Protecció Civil, Cristian Pons, qui va afirmar que des del servei s’ha motivat els comuns a tancar els punts de barbacoa dels berenadors. “Excepte Encamp, que està pendent de l’evolució de les temperatures durant el cap de setmana, les altres sis parròquies han precintat els espais al llarg de la setmana”, va explicar el director. Així, va indicar que el primer a tancar va ser Sant Julià, ja que és el territori on es registren les temperatures més altes, després Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Ordino i, finalment, ahir Canillo va anunciar la prohibició d’utilitzar els equipaments dels berenadors.
Segons va informar Pons, des de Protecció Civil i el servei de Meteorologia “ja vèiem a venir aquesta situació a principis de setmana i al final s’ha confirmat, arribant avui a 35 graus, la temperatura més alta registrada durant aquest estiu al Principat”. Així, va exposar que de cara al cap de setmana també s’espera assolir nivells superiors als 30 graus, tot i que va apuntar que “les previsions indiquen que la nit de diumenge a dilluns hi pot haver algunes precipitacions en forma de tempestes”.


Arran del risc d’incendis, Protecció Civil i els comuns recomanen a la població que extremi les mesures de prevenció i que eviti llençar escombraries a l’entorn natural que “podrien arribar a provocar un incendi”. En aquest sentit, avisen que és necessari hidratar-se bé i de forma freqüent, evitar sortir al carrer durant les hores de més calor, del migdia a mitja tarda, i la realització d’activitats físiques intenses, i estar pendents de la gent gran i els col·lectius més vulnerables que “són qui poden patir més les pujades i baixades de temperatura”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts