x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Un positiu d'Organyà és familiar del primer infant del casal a la Seu

La persona es troba asimptomàtica i se suma als altres tres contagis en coronavirus pel mateix cas
Actualitzada 31/07/2020 a les 07:15
El poble d’Organyà (Alt Urgell), compta amb un positiu en Covid-19 que és familiar del primer infant contagiat en un casal d’estiu a la Seu d’Urgell. Segons ha pogut saber el Diari, la persona es troba asimptomàtica i ha estat descoberta després de l’estudi de contactes del menor.

Cal recordar que la setmana passada va donar positiu un primer infant d’un casal de la capital alturgellenca i que més endavant es va detectar un segon cas. Després del seguiment dels contactes es va determinar que hi havia hagut dues persones més que havien donat positiu, un familiar de cadascun dels nens. Ara, a més, s’hi ha de sumar un segon familiar, que és el d’Organyà. Tots, però, es troben amb una simptomatologia molt lleu o no en tenen.

Per altra banda, dimarts es va confirmar un altre cas positiu relacionat amb el casal d'estiu municipal. En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Fàbrega, va explicar que el contagi no té relació amb els altres positius, ja que es tracta d’un altre casal.

Fàbrega també va indicar que de moment no s’ha detectat cap altre positiu en altres monitors ni en els participants a l’activitat de lleure, ni tampoc en els seus familiars. L’alcalde va explicar que el menor es troba estable i va indicar que a hores d’ara encara falten per conèixer alguns resultats de les proves dutes a terme.

Pel que fa al jove de trenta anys que va ser ingressat a l’hospital alturgellenc la setmana passada al patir una pneumònia, va ser donat d’alta dimarts al migdia. També dos casos més actius s’han considerat curats. D’aquesta manera, la Seu d’Urgell ara mateix compta amb un total de cinc casos actius.
 
INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL PER REDUIR ÒBITS EN COVID-19
Un estudi pioner de l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques (IDIBAPS), basat en estratègies d'intel·ligència artificial, ha permès preveure complicacions en pacients amb Covid-19 de manera automàtica i en temps real, i administrar-los tractaments personalitzats de manera precoç. S'ha aconseguit predir l'evolució dels pacients amb una eficàcia del 90 per cent i reduir la mortalitat a la meitat.


La notícia es va donar a conèixer en la jornada d’ahir, quan des de la Generalitat es van actualitzar les dades, elevant els casos a un total de 76.342 positius per Covid-19 confirmats per PCR, una xifra que s'eleva a 95.259 si es tenen en compte la resta de proves. Respecte a l'anterior balanç, es va confirmar que hi ha un total de 1.898 positius més si es compten totes les proves.


Pel que fa a les morts, se’n van sumar sis més respecte a l’última actualització de Salut i la xifra total arriba a 12.716. Pel que fa al número d'ingressats actualment en centres sanitaris, la xifra és de 728, dels quals 107 estan a l'UCI, divuit més.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts