x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

La CEA dona suport a l'adhesió a l'FMI

L'entitat destaca que la incorporació del Principat a l'organisme financer internacional aporta diversos avantatges per al país
Actualitzada 31/07/2020 a les 14:33
La Confederació Empresarial d'Andorra (CEA) dona suport a l'adhesió d'Andorra en el Fons Monetari Internacional (FMI). L'entitat, a través d'un comunicat, ha explicat que la seva decisió es fonamenta en els avantatges que suposa per al Principat la incorporació a l'organisme financer internacional com són l'assistència en la lluita contra el blanqueig, l'assessorament especialitzat de primer nivell, l'homologació internacional i l'accés al finançament en cas de necessitat, entre altres. Que Andorra sigui membre de ple dret podria ser una realitat el pròxim 17 d'octubre, si el Consell General així ho decideix i un cop s'aprovi la llei d'acompanyament del conveni amb l'FMI i els estatus de l'entitat. El context econòmic actual, segons destaca la CEA, augura que hi hagi un increment en el dèficit de les arques de l'Estat de prop de 200 milions d'euros, i l'entitat assegura que "ja fa temps" que demana que el país s'adhereixi a l'organisme internacional, fet que milloraria el ràting del país i reduiria les despeses financeres que, segons la CEA, es traduirien en més disponibilitat pressupostària per destinar a la inversió pública. L'FMI compta actualment amb 189 països que són membres de ple dret, entre els quals s'hi troba San Marino, Luxemburg o Suïssa. L'organisme treballa en la cooperació monetària, en l'estabilitat financera internacional i exerceix la vigilància econòmica internacional.
Etiquetes
  • #3 Foreing Affairs
    (01/08/20 14:53)

    El braç especulatiu del govern d'Espot. Empresaris rendistes i fills de papà

    Respondre
  • #2 Toni
    (31/07/20 17:18)

    Aquests de la CEA no s'enteren de res, ells el que volen es no haver de pagar més impostos, i que Govern faci obra publica i moltes licitaciones ... si les diners han de sortir del FMI o de sota les padres no els importa, i si cal fer un aeroport, una estación de TGV o una estació de llançament de cohets ... que es faci.

    Respondre
  • #1 Mario Draghi
    (31/07/20 13:40)

    Per al País o per la Banca i els seus interesos cortoplacistes?

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts