societat

Canillo tanca les barbacoes pel risc d'incendi

El comú se suma a la mesura aplicada a la capital, Sant Julià, Escaldes i Ordino

Escaldes i Ordino tanquen barbacoes pel risc d'incendiC. E-E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo ha decidit precintar les barbacoes dels berenadors de la parròquia fins a nou avís com a mesura preventiva davant l'alt risc d'incendi per les altes temperatures. El comú ha tancat el berenador de Meritxell, el de la Coma de Ransol i el del peu del camí de Juclar i ha recordat als ciutadans que queda prohibit fer cap mena de crema.

Els comuns d'Escaldes-Engordany i d’Ordino també han decidit precintar les barbacoes i berenadors de les respectives parròquies per l’alt risc d’incendi davant l’augment de les temperatures en els darrers dies.

Per la seva banda, la corporació escaldenca va anunciar aquesta decisió ahir arran de la sequera que presenta el terreny. A través de les xarxes socials, van informar que seguiran les recomanacions de Bombers i Protecció Civil. També van demanar a la ciutadania que respectin la mesura i que no facin foc.

El comú d'Ordino també va explicar en la sessió de consell que els berenadors de la parròquia es tancaran avui pel risc que suposa fer-los servir.

El cos de bombers alerta que el risc d'incendis al Principat s'ha agreujat per l'increment de les temperatures d'aquesta setmana i precisen que el nivell de perill és “molt alt” al sud del país i alt a la resta del territori i fins a cotes de 1.500 metres. Els bombers van demanar a la població en un missatge publicat a les xarxes socials que s’extremi la precaució i que no deixi brossa a la muntanya, ja que poden acabar sent l'origen d'un foc. També cal recordar que tant el comú de la capital com el de Sant Julià ja van enunciar el tancament d’aquests espais.

tracking