x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

La Generalitat aixeca el confinament a Lleida i sis municipis més

Les mesures que afecten l'activitat comercial es relaxen i es permet l’aforament fins al 50 per cent
Una persona entra a una botiga del centre de Lleida.

La Generalitat aixeca el confinament a Lleida i sis municipis més

Una persona entra a una botiga del centre de Lleida.

EFE
Actualitzada 30/07/2020 a les 06:54
El Govern de la Generalitat va aixecar, ahir, el confinament a la ciutat de Lleida i en sis municipis més afectats per les restriccions imposades pel govern català arran del coronavirus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ho va explicar en roda de premsa al costat de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, després que el president, Quim Torra, s'hagués reunit de manera telemàtica amb els alcaldes de la zona afectada.

A més de la capital lleidatana, els municipis que deixen de tenir el confinament dur són Alcarràs, Aitona, la Granja de Escarp, Serós, Soses i Torres de Segre, encara que Vergés va insistir als ciutadans en la necessitat mantenir les mesures de prevenció.

“No és per relaxar-nos, però sí per començar a veure aquesta llum al final del túnel”, va assegurar Vergés.

La nova mesura inclou que l'activitat comercial en aquests municipis no ha de superar el 50 per cent de l'aforament respectant les mesures higièniques, la distància i l'ús de màscara que ja era obligatòria. També es podran celebrar actes religiosos amb la limitació de l'aforament a un terç i podran obrir, sense superar el 50% de l'aforament, equipaments culturals, piscines descobertes, parcs infantils i gimnasos.

La consellera va explicar que en l'hostaleria i restauració només es podrà consumir en terrasses “amb un 50% d'aforament i mantenint la distància entre taules de dos metres i tancant com a més tard a les 12 de la nit i sempre que sigui possible serà preferent el servei a domicili o comandes per emportar”.
 
UNA VACUNA TÉ "IMMUNITAT ROBUSTA" ALS PRIMATS
La vacuna contra el coronavirus que està desenvolupant la farmacèutica estatunidenca Moderna juntament amb el Govern ha demostrat eficàcia. Es tracta d'una prova realitzada a primats, de la qual es conclou que la vacuna té una “robusta resposta immunològica” i sense efectes secundaris, tal com va publicar aquest dimarts passat el New England Journal of Medicine.


Aquests resultats se sumen als que va publicar la mateixa revista científica fa tan sols dues setmanes sobre assajos clínics en humans. Aquests també van presentar una resposta immunològica favorable.


El recent estudi sobre la Covid-19 mRNA-1273, nom que rep aquesta vacuna, s'ha realitzat en tres grups de vuit macacos rhesus i s'ha pogut comprovar que aquests han creat alts nivells d'anticossos.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts