pandèmia mundial

Carles Enseñat obre la porta al cultiu de cànnabis medicinal

El dirigent demòcrata admet que pot ser una “bona aposta” en el nou full de ruta del Govern

Carles EnseñatAdrià Esteban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari demòcrata, CarlesEnseñat, ha assegurat que entre els eixos per fomentar el sector primari figura el cultiu del cànnabis medicinal. "Pot ser una bona aposta", ha reconegutEnseñatdurant les valoracions de la coalició parlamentària del pla d'acció 'Horitzó 23'. El president del grup demòcrata ha afirmat que el seu ús en cap cas seria recreatiu i ha manifestat que "el Govern ja està treballant en aquesta línia" com un dels objectius dins del nou full de ruta. "No tanquem la porta, els pagesos i el sector del tabac estan interessats en aquesta proposta", ha subratllat el dirigent demòcrata, que ha recalcat que la seva introducció s'hauria de fer de forma "prudent".

El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb els secretaris d'Estat d'Afers Europeus,LandryRiba, i de Telecomunicacions i Infraestructures, CèsarMarquina, s'han reunit avui amb els cònsols de les set parròquies i posteriorment amb els representants dels sindicats i entitats del país per presentar-los el nou pla d'acció anomenat 'Horitzó 23'. Les dues trobades han donat continuïtat a les que ja es van iniciar ahir amb els presidents dels grups parlamentaris de l'oposició. Espot, Riba iMarquinahan exposat la metodologia prevista per implementar i fer seguiment del nou full de ruta i l'estructura d'aquest, que està composta per 77 accions concretes dividides en 20 iniciatives de tres grans temàtiques com són el benestar i cohesió social, l'economia i innovació i aliances pel canvi. Els cònsols i els representants de sindicats i entitats del país estudiaran la documentació i faran propostes durant les pròximes setmanes per tal d'enriquir i donar la seva opinió sobre l'estratègia presentada.

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, també ha presentat als membres delComitèexecutiu de Demòcrates els principals eixos del contingut de l''Horitzó 23' i ha explicat com es distribuiran aquests en elspròxims tres anys. "És la clara manifestació de la capacitat i responsabilitat de governar de l'executiu", ha manifestat el secretari general del partit, Jaume Serra. En acabar l'exposició, els membres de l'executiva de Demòcrates han fet aportacions per enriquir el document, que s'enllestirà al setembre coincidint amb el debat d'orientació política.

tracking