x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
CONSUM ENERGÈTIC

El Govern regula el repartiment de costos per l'aigua, la calefacció i la refrigeració

Actualitzada 30/07/2020 a les 06:44
El secretari d’estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, va anunciar ahir l’aprovació del Reglament relatiu al repartiment dels costos en instal·lacions tèrmiques centralitzades, que inclou un estalvi en el preu de la calefacció, l’aigua calenta i la refrigeració alhora que també ha de tenir un impacte directe en la reducció d’emissions de CO2. Així doncs, els propietaris hauran d’informar dels possibles costos als arrendataris i en el cas que el propietari estableixi un nou contracte d’arrendament es modificarà el sistema de repartiment de costos.

Així mateix, en els casos que la instal·lació de l’edifici uneixi radiadors i el seu consum anual de calefacció sigui superior a 80 kWh per metre quadrat de superfície, caldrà instal·lar abans de l’1 d’agost del 2025 sistemes de comptatge individuals. Per a les instal·lacions de consum anual inferior a 80 kWh per metre quadrat de superfície, s’estableix en un 30% les despeses comunes del consum d’energia de la
instal·lació i el 70 per cent restant es repercuteix a l’usuari final en funció del coeficient de partició de la unitat immobiliària.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts