pandèmia mundial

Canillo premiarà amb 1.500 euros sis treballadors per la “implicació” contra la Covid

La minoria considera que l’aportació és una decisió política que pot crear un precedent

Canillo premiarà amb 1.500 euros sis treballadors per la “implicació” contra la CovidLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo va aprovar ahir durant la sessió del consell el pagament d’una prima de 1.500 euros a sis funcionaris per la seva dedicació durant la pandèmia del coronavirus. Aquesta aportació extraordinària va generar polèmica entre la majoria comunal i els membres de la minoria, que van considerar que la mesura és una decisió política que pot arribar a crear un precedent quant al pagament dels serveis prestats de forma econòmica. “Creiem que no s’hauria de diferenciar entre treballadors, o almenys que el criteri no hauria de ser mercantil, ja que ens pot portar a haver de realitzar aquesta acció més vegades”, va manifestar la consellera d’Objectiu Comú, Dolors Cabot.

En la mateixa línia, Albert Torres, número u de la formació, va sol·licitar els criteris per decidir quines persones “mereixen la prima i quines no” perquè a parer seu, “els únics que han rebut l’aportació extraordinària són els caps dels departaments d’Obres, Circulació, Servei de Neteja i per a la Gent Gran, el d’Informàtica i el de Turisme”. I va puntualitzar que “en lloc de donar primes a certs funcionaris el que haurien d’haver fet aquestes persones és delegar funcions entre els treballadors rasos”.

Des de la majoria comunal, el cònsol menor, Marc Casal, va argumentar que la decisió va venir motivada “perquè les sis persones es van desviure per ajudar la ciutadania treballant quasi 24 hores diàries i es mereixien un reconeixement”. Tanmateix, va posar de manifest que no es tracta d’un tema polític. “La majoria de les persones a qui s’ha d’atorgar la prima no resideixen al comú ni hi voten, motiu pel qual no es tracta d’obtenir un rèdit polític”, va matisar. I va carregar contra la minoria afirmant que “té una visió esbiaixada de la situació i la prima no suposa, per a res, un precedent”.

Aportació al fons de solidaritat

Durant la sessió de comú, els consellers de la minoria també van posar en relleu que l’aportació d’un milió d’euros que la corporació farà efectiva per al fons de solidaritat del Govern per la pandèmia del coronavirus suposa un 6,75% del pressupost anual del comú. “Canillo és la parròquia en la qual el percentatge és més elevat tenint en compte els pressupostos de la resta de comuns”, va indicar Torres. Així, va demanar que “aquest esforç suplementari que fem a Canillo es vegi reflectit en altres situacions per part de l’executiu” i va afegir que també “sol·licitem i necessitem un informe en el qual es detallin en què s’han utilitzat els diners de manera específica”.

Per la seva banda, el cònsol major canillenc, Francesc Camp, va explicar als consellers d’Objectiu Comú que el milió d’euros sorgeix dels càlculs resultants dels imports de les transferències i els ingressos del comú. I va afegir que la quantia es divideix en 800.000 euros provinents del fons Covid-19 que la corporació va crear a l’inici de la pandèmia i 200.000 del fons de reserva tradicional que té Canillo. Camp també va fer palès als consellers que el Govern té a punt un conveni amb tots els comuns “en el qual posa negre sobre blanc i afirma que l’import es destinarà a cobrir part de les despeses dels assalariats de la parròquia que es troben en suspensió temporal del contracte de treball o en reducció de jornada”. D’aquesta manera, el cònsol va reiterar que els diners aniran destinats als ciutadans “i no en projecte de l’executiu”.

EL COMÚ APROVA LES OBRES DE MILLORA AL TARTER

La corporació canillenca també va aprovar l’adjudicació de la primera fase dels treballs de millora del carrer situat al peu del sector el Tarter per un import total de 225.000 euros. Segons va informar el conseller comunal, Rafael Casal, va explicar que les obres van des del pont fins a l’entrada de l’hotel Llop Gris i que es tracta de “canviar una de les bigues del pas elevat, ja que a causa de la sal les puntes s’han malmès i també arreglar l’altra per donar més estabilitat al pont”. I va apuntar que també es pavimentarà el terra del pont a l’hotel “per fer una carretera de deu metres d’amplada amb sentit en ambdues direccions”. Tanmateix, Casal va exposar que la corporació preveu que en el decurs dels pròxims dos anys es pugui seguir millorant i complementant la reforma de l’altre tram de la via pública per acabar d’adequar correctament la zona.

tracking