pandèmia mundial

Un infant del casal d'estiu municipal de la Seu dona positiu per coronavirus

El nen es troba estable de salut i l’Ajuntament ha ordenat l’aïllament domiciliari de la resta del grup

Un infant del casal d'estiu municipal de la Seu dona positiu per coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va informar ahir a la tarda a través de les seves xarxes socials que un infant del casal d'estiu municipal va donar positiu per coronavirus dilluns passat al migdia després de començar a trobar-se malament. Segons van informar des del consistori alt-urgellenc, el nen es troba estable de salut i tant bon punt s’ha confirmat el contagi s’ha procedit a l’aïllament domiciliari durant 14 dies de la resta del grup, integrat per nou infants més i dos monitors.

D’aquesta manera, i seguint el protocol d’actuació corresponent, l’activitat del grup al qual pertanyia l’infant ha quedat tancada mentre es realitzen els pertinents estudis epidemiològics per seguir la traçabilitat del virus entre els contactes de la família del nen i la seva unitat de convivència. Així mateix, aquest cas positiu de coronavirus no ha alterat l’activitat de la resta de grups del casal, que seguiran funcionant amb normalitat.

De fet, l’alcalde del municipi, Jordi Fábrega, va ressaltar a RàdioSeu la importància de detectar de forma precoç els casos entre infants perquè “solen ser molt lleus i podrien passar desapercebuts, ja que en molts casos els pares ni tan sols consultarien el pediatra”. A més, va afegir que la ràpida detecció permet “tallar cadenes de transmissió i evitar que persones amb símptomes lleus o bé asimptomàtiques transmetin el virus”.

Cal recordar que aquest cas no té a veure amb els dos positius que ja hi va haver la setmana passada en un casal d’estiu -no organitzat pel consistori- de la capital alt-urgellenca. Sobre aquesta qüestió, Fàbrega ja va assenyalar que des del passat 29 de juny, quan van iniciar-se els casals d'estiu a la Seu, s'han estat practicant constantment proves PCR a infants i monitors, i fins llavors totes havien donat negatiu com a resultat.

tracking