política

SDP diu que la viabilitat del sistema financer andorrà és dubtosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir en roda de premsa que la viabilitat del sistema financer andorrà és dubtosa i que el Govern hauria de ser conscient de la problemàtica, fer-la pública i començar a treballar per trobar una solució. “Amb les dades bancàries del 2019 les entitats han intentat dissimular la davallada contínua dels beneficis. Per aquest motiu creiem necessari que l’executiu no hauria de dissimular els problemes de solvència de les entitats, ha de ser coneixedor de la qüestió i treballar per trobar una solució”, va manifestar el polític. Així, va indicar que “ara ens trobem en un nou sotrac sobre la banca per les conseqüències econòmiques que es derivaran de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus”.

Tanmateix, Bartumeu va posar sobre la taula que el país necessita un prestador d’última instància, ja que “d’Andorra és un país especialment feble per afrontar una crisi d’aquestes característiques”. I va destacar que l’adhesió al Fons Monetari Internacional no solucionar el problema en què es troba el país perquè no pot exercir aquesta funció i “l’FMI només atorga préstecs a aquells països que s’estan a punt d’ensorrar i millor no trobar-nos en aquesta situació”.

En aquest sentit, la formació política ha encomanat una nota sobre la situació del país als seus economistes, la qual tenen la intenció de trametre als Coprínceps, al cap de Govern i als agents econòmics del país un cop estigui finalitzada.

tracking