societat

Proposen una consulta per validar el cultiu de marihuana

L’associació de familiars de malalts mentals creu que és necessari saber l’opinió de la ciutadania

Proposen una consulta per validar el cultiu de marihuanaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de Familiars de Malalts Mentals a Andorra va demanar dilluns durant la reunió de la comissió tècnica sobre el tractament de joves i adolescents amb trastorns conductuals i addiccions que el Govern faci una consulta popular per saber l’opinió de la ciutadania sobre el cultiu de marihuana terapèutica al país. “Vaig demanar que es realitzi un debat nacional i que es treballi seriosament el projecte de plantació, i a partir d’aquí que ens expliquin de forma justificada que aportarà a Andorra”, va indicar la presidenta de l’entitat, Rosa Lluís.

En aquesta línia, va manifestar que Andorra té molta feina a fer abans de parlar del cultiu de cànnabis. “Tenim un problema molt greu amb el consum de drogues al país, la Unitat de Conductes Addictives ja va afirmar que el segon tipus de vici més freqüent és el cànnabis. No podem frivolitzar la problemàtica, l’hem de tractar i posar fil a l’agulla per aconseguir la seva erradicació”, va apuntar la presidenta. I va afegir que “en aquests moments ens toca ajudar a la joventut que tenim, fer entendre la problemàtica als centres educatius i a través de campanyes publicitàries”.

Tanmateix, Lluís va considerar que les parròquies necessiten un espai on els infants i joves puguin anar a passar la tarda mentre els pares treballen. “Un espai jove i gratuït que estigui obert des de la finalització de les classes fins que tornen els progenitors a casa. Seria un lloc on realitzar tallers i xerrades de forma dinàmica que motivin als adolescents i així evitar que passin la tarda rondant pel carrer”, va puntualitzar.

Quant a la reunió de la comissió tècnica, la presidenta va valorar que el nou programa de formació sociolaboral per a joves en risc “és molt enriquidor i necessari”. D’aquesta manera, va exposar que esperen que el ministeri d’Afers Socials “ens passi el document per poder fer les nostres aportacions, ja que ells tenen la visió professional, però també es necessària la dels particulars que es veuen afectats per la situació. El responsable tècnic de Fills d’Andorra, Carles Perea, també va dir que havien demanat la implicació de les carteres d’Educació i Interior.

tracking