salut

Primera reunió de la comissió de seguiment sociosanitari

Primera reunió de la comissió de seguiment sociosanitariSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, van presidir ahir a la tarda la primera reunió de la Comissió de Seguiment Sociosanitari (COSS). L’organisme neix amb la voluntat de reforçar la coordinació de les accions preventives davant la Covid-19 en aquests centres públics i privats.

La trobada, segons un comunicat de l’executiu, va permetre constituir la comissió i informar de la situació actual a tots els centres en relació amb el coronavirus SARS-CoV-2. La reunió va comptar amb representants de les entitats sociosanitàries públiques i privades que desenvolupen activitats o exerceixen serveis residencials per a la gent gran i les persones amb discapacitat al país. Filloy i Martínez Benazet van explicar que seguint els criteris establerts fins al moment, ja s’han iniciat proves diagnòstiques de la Covid-19 de manera periòdica a tots els centres sociosanitaris del país.

En aquesta mateixa línia, la primera trobada va servir per generar els primers contactes i sinergies entre els diferents actors que la configuren. De fet, el Govern i els centres sociosanitaris actualment ja disposen d’un procediment d’actuació davant de nous casos de coronavirus tot i això la comissió té com a objectiu reforçar la coordinació de totes les mesures preventives i també d’aquells protocols d’actuació a dur a terme un cop es detecta un nou positiu.

La representació dels agents del sector té la voluntat de fomentar l’intercanvi d’informació sobre els serveis sociosanitaris i sanitaris en el si de la comissió, que té la capacitat d’establir subgrups de treball per abordar qüestions específiques.

La pròxima reunió es preveu d’aquí un mes, ja que el reglament estableix que la comissió s’ha de trobar amb caràcter ordinari un cop al mes, si bé es poden convocar altres trobades de manera extraordinària.

tracking