pandèmia mundial

L'hospital busca oficines externes per alliberar espais per la Covid

L’objectiu del SAAS és traslladar fora del centre sanitari serveis no assistencials

L'hospital busca oficines externes per alliberar espais per la CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital està buscant espais externs per ubicar-hi oficines. Fa un parell de setmanes el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va publicar un avís al BOPA per demanar als eventuals propietaris amb espais d’almenys 800 metres quadrats destinats al lloguer que els adrecessin propostes. El projecte fa part de la preparació per a un eventual rebrot de la pandèmia que requereixi ampliar espais per acollir malalts. Segons van assenyalar des del centre sanitari “es tracta d'una necessitat de crear nous espais i circuits assistencials per respondre a les necessitats de la Covid” i que la intenció és traslladar fora de l'hospital serveis no assistencials per alliberar metres que es puguin destinar a activitat d’atenció a pacients. No obstant, també van assenyalar que “encara no hi ha l'assignació del que es farà exactament en cada espai”.

En l’avís, el SAAS exposava que estudia la possibilitat d’arrendar uns locals per instal·lar-hi oficines i detallava el seguit de requisits que havien de complir aquests locals per als eventuals interessats a fer una oferta.La institució cerca uns locals amb superfície útil que sigui com a mínim de 800 m2 i que ja comptin amb instal·lacions elèctriques, de comunicació (armaris de comunicació, xarxa de dades per equipaments dels llocs de treball i telèfon), punts de connectivitat wifi, seguretat contra incendis, seguretat d’accessos, climatització i unitats de tractament d’aire. És a dir, amb la preparació necessària per ser operatius en un lapse breu de temps. L’avís també assenyalava que es valoraria a l’hora d’estudiar les ofertes que ja existís una compartimentació en despatxos.

Durant la pandèmia, l’hospital va haver d’habilitar espais per ampliar els llits d’UCI i el Cedre també es va convertir en una extensió del centre sanitari per tractar pacients Covid. El SAAS treballa anticipadament ara per tenir les estructures per si s’ha de fer front a un nou esclat de casos.

tracking