policia

Interior defensa la formació per usar pistoles elèctriques

Fonts del ministeri remarquen la validesa de l’acreditació per part de l’administració francesa

Interior defensa la formació per usar pistoles elèctriquesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els policies estan formats i acreditats per a l’ús dels dispositius elèctrics que permeten immobilitzar una persona. Aquesta és la resposta que ahir van donar fonts del ministeri de l’Interior a l’avís d’Axon Enterprise -fabricant de la popular pistola Taser- que no es faria responsable de cap incident perquè no havia donat l’acreditació als agents andorrans.

Les mateixes fonts van coincidir que l’any passat dos membres del grup de seguretat i manteniment de l’ordre es van desplaçar a França per rebre “la formació necessària per utilitzar aquest tipus de dispositiu”. En aquest sentit, van afegir que únicament aquelles persones que han estat formades per la policia francesa poden obtenir el títol acreditatiu del ministeri de l’Interior gal per fer servir la taser com qualsevol pistola elèctrica d’un altre fabricant.

Des del ministeri és defensa aquesta opció, independentment que el representant d’Axon a Europa és un instructor andorrà que podia haver fet la formació de la mateixa manera que ho va fer al centre penitenciari.

El grup de seguretat i manteniment de l’ordre està format per sis agents. Quant es parla de

responsabilitat, les fonts van assenyalar que hi ha diferents factors a valorar, com l’arma que es compra, i que en cas d’un suposat “incident” s’haurà d’estudiar el cas en concret i haurà de ser un batlle qui determini si s’ha fet servir el dispositiu de forma indeguda.

Les fonts d’Interior van voler remarcar les bones relacions amb França per justificar la formació dels policies andorrans en aquest país i també que l’expedició d’un títol per part d’un organisme públic francès “sempre té un pes important perquè es tracta d’un títol de l’administració francesa”, van afegir.

tracking