x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
inversions

Els ponts tibetans de Canillo estan pendents d'un permís de sobrevol

Camp afirma que treballen per arribar a un acord amb el propietari del terreny i començar la construcció de les passarel·les a la tardor
La futura passarel·la tibetana de 600 metres a Canillo.

Els ponts penjants estan pendents de l'autorització d'un propietari

La futura passarel·la tibetana de 600 metres a Canillo.

Actualitzada 29/07/2020 a les 06:20
L’inici de la construcció de les dues passarel·les tibetanes a Canillo està pendent del permís de sobrevol d’un particular. Així ho va afirmar el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, que va manifestar que el comú està treballant intensament per arribar a un acord amb el propietari del terreny per poder iniciar les obres. “Estem en converses amb el particular que ens ha de permetre sobrevolar el seu terreny per arribar a un acord i posar fil a l’agulla al projecte a l’octubre”, va indicar el cònsol.

En aquest sentit, Camp va destacar que la corporació ja ha rebut quasi totes autoritzacions del Govern, que vinculen el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i el d’Ordenament Territorial, per iniciar els treballs. “Necessitàvem uns permisos per diverses temàtiques com l’afectació mediambiental dels ponts i els riscos naturals de l’obra, però va per bon camí i creiem que ben aviat els tindrem tots”, va manifestar. Tanmateix, el cònsol va apuntar que les infraestructures suposaran un atractiu que incentivarà l’arribada de turistes i visitants a la parròquia i al país, i també complementarà l’atractiu del mirador del Roc del Quer.

Cal recordar que el projecte està pressupostat i executat des de l’exercici del 2019 i que malgrat la previsió inicial era tenir-les enllestides aquest estiu, el retard en les autoritzacions del Govern va obligar a ajornar-les fins a la temporada vinent. Quant a les passarel·les, una tindrà una llargada de 35 metres i una alçada màxima d’entre 10 i 12 metres, i se situarà a la Vall de Montaup. L’altra, que serà la més llarga del món amb 592 metres i a 200 metres d’altura, estarà ubicada a la Vall del Riu i connectarà les Bordes de l’Armiana amb el Coll de la Cauba.

Full de ruta turístic
La corporació canillenca també ha publicat un concurs nacional per realitzar un estudi de mercat sobre els visitants de la parròquia durant aquest estiu. L’objectiu d’aquest és poder definir un full de ruta a partir del setembre. “Volem assentar una base de treball per als pròxims anys i definir l’estratègia”, va aclarir Camp. I va afegir que la primera fase serà “realitzar taules de treball amb el sector turístic de Canillo per analitzar i veure quina visió tenen sobre el futur de la parròquia”. En aquest sentit, va explicar que es convocaran als actors econòmics que tenen més impacte, com són el sector comercial, el de la restauració, l’hoteler, Ensisa i l’administració del Palau de gel “per saber quina és la seva perspectiva i com creuen que podríem millorar l’oferta a la parròquia”.


El cònsol va posar de manifest que han convocat el concurs perquè també volen obtenir l’opinió dels turistes, “quins són els seus hàbits, la tipologia d’allotjaments que utilitzen, el rang de diners que es gasten i que destaquen i troben a faltar al territori”. Així, Camp va puntualitzar que la modalitat del concurs és d’urgència i finalitza el 10 d’agost per poder realitzar les enquestes durant les últimes tres setmanes d’aquest mes, ja que “l’estiu passa molt de pressa i des del comú esperem tenir una petita idea sobre què fan els visitants i com valoren la nostra parròquia”.


Tanmateix, Camp va destacar que la voluntat del comú és realitzar un treball en equip amb tots els actors implicats, però va puntualitzar que també “hem d’agafar una mica de lideratge per tenir control sobre els serveis que oferim i que aquests ens aportin una quota mínima d’afluència i interès turístic”. I va apuntar que el full de ruta està centrat en l’estiu perquè durant la temporada d’esquí els visitants se centralitzen a Grandvalira. “Som conscients que a l’hivern l’oferta turística es basa en les pistes d’esquí d’Ensisa i, en aquest temps ens adaptem, afegim i donem suport a la seva línia de treball, però a l’estiu el lideratge ha de ser compartit entre el domini, la societat i el comú perquè els visitants no només venen a la parròquia per visitar el Mon(t) Màgic”, va argumentar el cònsol.


D’aquesta manera, va posar en relleu que en aquests moments hi ha diversos atractius turístics d’estiu al territori com les rutes de muntanya, la Vall d’Incles i el mirador del Roc del Quer. I va subratllar l’obertura al públic de les passarel·les tibetanes a partir de l’estiu del 2021.
Etiquetes
Veure’n més
33
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts