pandèmia mundial

Alemanya recomana no viatjar a l'Aragó, Catalunya i Navarra pel risc de contagis

El Govern d’Angela Merkel desaconsella els viatges “no essencials” a aquestes tres regions

Alemanya recomana no viatjar a l'Aragó, Catalunya i Navarra pel risc de contagisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Afers Exteriors d'Alemanya va emetre ahir una nova recomanació per la qual desaconsella els viatges no essencials amb destinació a les regions espanyoles d'Aragó, Catalunya i Navarra davant l'augment de contagis de coronavirus de les últimes dates. "Els viatges no essencials a les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya i Navarra no estan recomanats actualment per l'alt nombre de contagis i les barreres locals", va afirmar el departament que dirigeix Heiko Maas.

En aquest sentit, el Ministeri d'Afers Exteriors d'Alemanya va assenyalar que "actualment" hi ha "nous focus regionals de contagis a Aragó, Catalunya i Navarra". "Quan estiguin a Aragó, Catalunya i Navarra, evitin desplaçaments innecessaris i intentin no sortir-se del camí abans de tornar a fer-se un test de COVID-19", van aconsellar. Amb relació a Catalunya, el Ministeri germànic va recordar que el Govern català ha emès recomanacions de no sortir dels habitatges en diverses zones i també perquè no hi hagi reunions de més de deu persones, a més d'una prohibició de celebració d'esdeveniments culturals i esportius i activitats d'oci nocturn.

Respecte a l’Aragó, va indicar que el Govern aragonès ha imposat restriccions per a restaurants, botigues, piscines, instal·lacions esportives o centres culturals a Saragossa i en les zones de Monegros, Bajo Cinca i Bajo Aragó-Casp des del 24 de juliol. "Les autoritats sanitàries de la comunitat autònoma d'Aragó recomanen que no se surti de Saragossa o no es viatgi a Saragossa", van afegir. A més, la diplomàcia alemanya va recordar que a les Illes Balears les autoritats "han ordenat el tancament de bars i botigues" en la zona de la platja de Palma "fins al 15 de setembre", tot i que en aquest cas la comunitat autònoma ha quedat exclosa de les recomanacions de no realitzar viatges no essencials.

L’esperança d’Espanya

Paral·lelament, el Govern espanyol va rebutjar ahir que el país sofreixi una segona onada de coronavirus, al mateix temps que va confiar que les mesures que estan prenent les regions tindran èxit per a contenir l'expansió de la pandèmia. Mentre el país sofreix 360 focus amb més de 4.000 casos associats, l'Executiu continua treballant per a intentar revertir la quarantena imposada pel Govern britànic i altres recomanacions de no viatjar a Espanya, que estan causant un greu mal al sector turístic. "No podem parlar d'una segona ona generalitzada al nostre país, que no n'hi ha. Hi ha brots", va afirmar clarament el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres.

tracking