pandèmia mundial

La CASS registra 3.000 baixes per la Covid-19

La xifra que ha aportat el presidents del consell d'administració de la parapública, Albert Font, inclou el nombre de persones malaltes, sospites de contagi i aïllats

President de la CASSMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) té comptabilitzades més de 3.000 sol·licituds de baixa en el marc de la Covid-19. El president del consell d'administració, Albert Font, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa, que les baixes es deriven o bé per la malaltia, sospita de contagi o bé perquè s'haprocedita l'aïllament de la persona. Font, que ha assegurat que no tenen el cost de què suposen aquestes baixes a laCASS, ha indicat que es tracta d'una dada "positiva" tenint en compte "la por de la saturació del sistema al principi de la pandèmia". Amb això, ha afegit que "vol dir que no se'ns haanatde les mans perquè només un 4 o 5 per cent de la població ha hagut de fer ús d'aquesta prestació". El president del consell d'administració, que ha comparegut amb la directora general, Joaquima Sol, ha indicat que el nombre de baixes d'assalariats durant la pandèmia no ha tingut un gran impacte, "tenint en compte les prestacions del Govern amb els ERTO" ha dit Sol, que ha recordat que al mes de maig s'hi van acollir unes 10.000 persones i que entre aquest mes i el juny s'han registrat unes 18.000 prestacions d'assalariats i unes 1.500 per compte propi. Tot plegat, una despesa econòmica que en aquests moments encara està per determinar.

Falten regularitzar algunes prestacions

Quant al pagament de les ajudes impulsades pel Govern, del que la directora general ha indicat que està previst el seu pagament el dia 3 d'agost, ha indicat que encara ara hi ha algun cas per regularitzar. Tot i que Sol no ha especificat quants casos hi ha per regularitzar ni el perquè, ha assegurat que en algun cas s'havia detectat errors en la documentació per part de les empreses a l'hora d'especificar la informació enels formularis per acollir-se a les ajudes.

tracking