En quinze dies s'han detectat 178 infraccions per la mascareta

La Policia imposa 178 sancions per l'ús de la mascareta des de la seva obligatorietat

En quinze dies s'han detectat 178 infraccions per la mascaretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va informar ahir en roda de premsa que, des de la darrera actualització sanitària el passat divendres, s’han detectat deu casos positius més al país, dels quals nou provenen de cercles de contactes ja identificats mentre que n’hi ha un del qual es desconeix la traçabilitat del virus. D’aquesta manera, el recompte total del primer rebrot de la malaltia, que va iniciar-se el passat 13 de juliol a partir d’una obra d’Escaldes-Engordany, acumula ja 52 casos positius, dels quals 50 es troben en aïllament domiciliari i dos romanen ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més, entre les persones que han contret el virus també figura una infermera del servei d'urgències que va donar positiu després de tornar de les vacances fora del Principat.

De fet, segons va informar el líder de l’executiu, els dos pacients, de 44 i 53 anys respectivament, es troben a planta i no han requerit cap tipus de ventilació mecànica per la qual hagin hagut d’entrar a l’UCI. “No estem parlant d’una situació de gravetat”, va sostenir Espot, qui va recordar que la majoria dels infectats són asimptomàtics o presenten afectacions de caràcter lleu. Per tot plegat, el país suma 907 casos totals i es manté en la xifra de 52 defuncions.

178 sancions per la mascareta

D’altra banda, des del passat 15 de juliol, la Policia ha imposat policia ha imposat 178 sancions a persones que no feien un ús correcte de la mascareta i a les quals s'ha obert un expedient que comporta el pagament d'una multa de 100 euros, segons les dades facilitades des del Govern. Concretament, un total de 97 infraccions han estat per no portar la mascareta i 67 per fer-ne un ús inadequat. Sis dels casos s'han detectat entre ciclistes que no duien la protecció o la portaven inadequadament en zona urbana i vuit corresponen a persones que no la duien posada o la portaven incorrectament en vehicles quan anaven acompanyats de membres d’unitats no convivents. En darrer lloc, la Policia també va notificar una infracció per l’organització d’una activitat que superava les 50 persones a l'exterior d'un establiment de restauració sense que es respectés la distància de seguretat i l'ús de la mascareta.

En quinze dies s'han detectat 178 infraccions per la mascareta

tracking