Política

El PS Encamp vol que el Cramea se situï al costat del poliesportiu del Pas

La majoria assegura que el comú no pot incidir en projectes que no són de la seva propietat

El PS Encamp vol que el Cramea se situï al costat del poliesportiu del PasMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers del Partit Socialdemòcrata (PS+ Independents) d'Encamp, David Rios i Enric Riba, proposen que el Cramea (Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra) es construeixi en un edifici adjunt al Poliesportiu del Pas de la Casa. Riba va explicar ahir en roda de premsa que aquesta petició té a veure amb la possibilitat de connectar el poliesportiu amb el centre d’alt rendiment que, a més, “permetria que els residents puguin tenir contacte directe amb el poble del Pas”. El Cramea, del que Bomosa serà l’encarregat de l’explotació i el manteniment del centre, es construirà a l’edifici de Ràdio Sud, al Port d’Envalira. Tot i això, el conseller David Rios va indicar que veien difícil que hi pogués haver un canvi, “ja que el projecte ha estat adjudicat”. A més, l’edifici inacabat del Pas és propietat dels Cachafeiro i “la seva intenció és acabar de construir-lo” va afegir.

Pel que fa a l'edifici de l'antiga Sud Ràdio, el conseller Riba va exposar que una de les idees del partit és que es converteixi en un museu sobre la radiofonia al Principat i que la part alta sigui en un restaurant mirador. Una proposta, que se suma a un total de vuit iniciatives més per activar la parròquia. El conseller Riba va repassar les propostes presentades a la comissió de Reactivació Econòmica i Turística per tal de dotar de més atractius la parròquia i afavorir que “Encamp torni a ser el centre turístic del país”. Destaquen les propostes per apropar la zona de les Pardines i el llac d’Engolasters al centre de la parròquia amb un telecabina o la creació d’un historiama per donar a conèixer la història del país d’una manera senzilla.

Per la seva banda, el cònsol menor encampadà, Jean Michel Rascagneres, va explicar al Diari que la idea dels Cachafeiro és construir un supermercat a la propietat del costat del poliesportiu. També va recordar que l’edifici de Ràdio Sud és propietat del Govern i que ja està adjudicat, la qual cosa el comú “no pot incidir ni intervenir en decisions que no són propietat de la corporació”.

El cònsol també va considerar que algunes propostes dels socialdemòcrates “són inviables de fer econòmicament durant aquest mandat”. Altres, en canvi, com el telecabina o la dinamització d’Engolasters, Rascagneres va al·legar que eren propostes que la majoria també portaven en el seu programa electoral. El cònsol va assegurar que estudiaran la viabilitat dels projectes presentats “per analitzar si alguns es poden tirar endavant”.

FACILITAT DE TRÀMITS A LES EMPRESES

El comú va presentar ahir el nou punt d’informació empresarial nomenat “Encamp Empresa”. La mesura, inclosa en el Pla de Xoc de Reactivació Econòmica per a aquest estiu, pretén donar l’atenció directa a empreses, comerços i emprenedors per tal d’informar-los ja sigui en el moment de l’obertura d’un nou establiment però també durant el seu desenvolupament, per tal d’unificar en un sol punt tota la tramitació administrativa. El servei es realitza a la planta baixa de l’edifici de Casa Comuna i a l’oficina de tràmits del Pas.

tracking