justícia

Condemna de 8 anys a l'home que es va fugar amb un permís mèdic

El tribunal de Corts el considera el cervell d’una trama d’importació i tràfic de droga

Condemna de 8 anys a l'home que es va fugar amb un permís mèdicLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal de Corts va condemnar ahir a El Valenciano, l’home que roman fugat a Espanya després d’escapar-se amb un permís mèdic, a vuit anys de presó ferma, al pagament de 100.400 euros de multa i l’expulsió per un període de 30 anys del Principat. Els magistrats el van considerar l’autor principal d’un delicte major de tràfic de droga en gran quantitat en grup organitzat i blanqueig de diners com a responsable d’una trama d’importació i venda de cocaïna, que la policia va anomenar Operació Nord. Tanmateix, Corts també va sol·licitar la confiscació del vehicle que va utilitzar per traslladar la droga, quatre mòbils, els fons dels comptes bancaris que tenia i la dissolució d’una societat que està al seu nom.

Quant a l’amic d’El Valenciano, que va ser arrestat en el marc de la mateixa investigació, el tribunal l’ha condemnat a cinc anys ferms, al pagament de 15.000 euros i l’expulsió del país durant el mateix termini de temps que el cervell. Així com el comís del telèfon i els diners requisats durant la investigació de la causa.

Pel que fa al resident al país que Corts va posar en llibertat condicional fa dues setmanes, els magistrats el van condemnar a quatre anys de presó, a abonar una sanció de 5.400 euros. El lletrat del penat, Alfons Clavera, va indicar que la part ferma de la condemna “és la que ha complert durant el 23 de presó preventiva i ara queda en llibertat”. I va posar en relleu que la col·laboració policial del jove andorrà per capturar El Valenciano i les possibilitats de reinserció van motivar la posada en llibertat del client.

En referència a la resta d’acusats, el narcotraficant del Pas de la Casa i al company de pis del resident, els magistrats els van absoldre dels delictes de tràfic, tot i que els van considerar culpables d’una contravenció penal per consum de drogues i al pagament de 400 i 200 euros, respectivament, en concepte de responsabilitat civil.

tracking