Afers Socials

Programa de formació per a adolescents i joves en risc

Afers Socials presenta la iniciativa en la reunió de la Comissió per tractar esl joves amb problemes conductuals i d'addiccions

Reunió de la comissió de tractament de joves amb transtorns conductualsSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Afers Socials ha presentat aquest matí a la comissió tècnica sobre el tractament de joves i adolescents amb transtorns conductuals i addiccions el programa de formació sociolaboral que s'ha fet per a adolescents i joves en risc. La iniciativa inclou un conjunt d'accions i seguiment tècnic especialitzat per fer possible la inserció i el manteniment laboral d'adolescents i joves en situació de risc.

L'ocupació laboral, que ha de tenir suport i supervisió professional, es planteja com una eina bàsica per abordar i treballar altres processos d'integració social, segons destaca el ministeri. Entre els quals està l'assoliment i integració de noves responsabilitats i valors, el descobriment de noves habilitats, potencialitats i aficions, l'adquisició d'un nou reconeixement i identitat social, la millorar de l'autoestima o el canvi del temps quotidià i dels grups "entre altres molts beneficis", s'assenyala en un comunicat.

La reunió de la comissió tècnica s'ha celebrat al Centre de Congressos d'Andorra la Vella amb la participació de representants dels ministeris d'Afers Socials, Salut, Justícia i Interior i Cultura i Espots i de les associacions de famílies amb adolescents amb aquest tipus de problemes. La trobada ha estat la segona de la comissió i es presenta com un espai per compartir consideracions entre els diferents actors implicats en una aposta per reforçar l'intercanvi d'informació entre el Govern i la ciutadania i conèixer de primera mà les inquietuds i propostes de les famílies.

tracking