Turisme

La xifra de visitants va baixar un 17,3% al juny

El nombre de persones que van pernoctar al país va ser un 73,5% inferior al 2019

Molts francesos han aprofitat la reobertura de la frontera per venir a fer compres

Turistes al Pas de la CasaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de visitants que va rebre Andorra al juny mostra una davallada del 17,3% respecte el mateix mes de l'any anterior amb un efecte directe de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19, segons les dades publicades per Estadística. L'entrada de turistes francesos es va reprendre al juny després que el país veí del nord considerés el Principat com a part del radi de cent quilòmetres de la zona domèstica i que després eliminés la limitació de desplaçament, que va generar un augment de l'arribada visitants de França del 26,1%. En el cas d'Espanya la mobilitat no es va permetre fins el 21 de juny, quan va finalitzar l'estat d'alarma imposat per la crisi sanitària.

L'impacte de l'epidèmia mundial en el sector turístic andorrà es reflecteix en les dades acumulades en el primer semestre de l'any que revelen una caiguda dels visitants del 39,9% en comparació amb la suma del 2019. La reducció és més important en la quantitat de persones que no fan nit, un 41,9% menys, mentre que la reducció dels turistes durant el 2020 arriba al 36,8%, segons el recull de dades.

Les xifres d'Estadística indiquen que el total de persones que va entrar al país al juny van ser 502.843, la majoria per fer una visita d'unes hores, 455.894, que representen un 5,7% més que fa un any. La variació positiva prové de l'entrada d'excursionistes francesos, un 37,3% més que l'any anterior, i els espanyols baixen un 26,8%. Els turistes que es van quedar a pernoctar van ser 46.949, un 73,5% menys que el juny del 2019, amb una reducció molt notable dels espanyols, un 71,1% menys, i també dels francesos, amb un 66% de caiguda.

Un 24% menys de vehicles

Les limitacions de mobilitat per la pandèmia de coronavirus que es van començar a aixecar al juny deixen encara aquell mes unes xifres a la baixa de l'entrada de vehicles que evidencien les conseqüències de la crisi mundial. Les entrades pels punts fronterers van sumar 238.027 vehicles, que suposen un 24% menys que el juny del 2019. El descens és més notable per la frontera del riu Runer, on va baixar un 43,5%, i en el cas del Pas de la Casa es va reduir un 17,8%.

La reducció de l'entrada de vehicles acumulada en els primers sis mesos de l'any és del 37,9%, amb un 40% menys des d'Espanya i un 32,9% a la baixa provenents de territori francès.

tracking