Condemna de 8 anys per al cervell d'una trama de venda de cocaïna

L'home va fugir demanant un permís mèdic per anar a Espanya

Els presos al moment d'arribar a la notificació de la sentènciaLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat aquest matí al cervell de l'operació Nord, el Valenciano, que roman fugat a Espanya després d’escapar-se a través d’un permís mèdic, a una pena de vuit anys de presó ferma, el pagament d'una multa de 100.000 euros i l'expulsió del país per un període de 30 anys per un delicte major de tràfic de droga en gran quantitat en grup organitzat i blanqueig de diners com a responsable d'una trama de venda de cocaïna. Quant a la resta d'acusats, els magistrats han condemnat l'amic del Valenciano a cinc anys ferms, al pagament de 15.000 euros i l'expulsió del país per 30 anys. Per al jove resident que també va ser arrestat en el marc de la mateixa operació i va ser posat en llibertat provissional el mes passat, els magistrats dicten una pena quatre anys de presó i a abonar en concepte de sanció l'import de 5.000 euros.

La resta d'acusats han estat absolts i tan sols han estat acusats d'una contravenció penal de consum de droga i al pagament de 400 i 200 euros.

'Operació Elit'

El Tribunal de Corts també ha notificat avui la condemna a tres homes processats per introduir 6,5 quilos de marihuana al Principat.Les penes sumen un total de deu anys de presó ferma per als acusats de l'anomenada operació 'Elit'. Els magistrats imposen quatre anys i sis mesos de presó ferma als dos principals autors del delicte d'importació i tràfic de droga i el pagament de 20.000 euros de sanció. Quant al tercer detingut, Corts l'ha sentenciat a una pena de dos anys de presó i a l'abonament d'una multa de 10.000 euros i s'ordena el comís i la destrucció de la droga incautada.

Els condemnats, que formaven una xarxa organitzada que introduïa i venien marihuana al país, van ser enxampats per la policia amb 1.765 euros i altres objectes d'interès. Els fets es remunten al 24 de març del 2019, quan els agents van detenir tres residents en diversos punts del país, acusats d’entrar 6,5 quilos de marihuana a través d’un pas de muntanya.

tracking