pandèmia mundial

Tranquil·litat a les festes majors

Cap de setmana de festes majors amb les celebracions de Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Enguany les imatges de carrers i places plenes de gom a gom i els concerts fins a les cinc de la matinada queden enrere i les famílies surten a gaudir.

Tranquil·litat a les festes majorsMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calma i tranquil·litat són dues paraules contràries a tot el que envolta una festa major habitualment, però aquest 2020 són la millor manera de descriure l’ambient que Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany tenen aquests dies pels seus carrers. Les imatges d’aldarulls, concerts fins a les cinc de la matinada i alcohol corrent pels carrers de l’any passat han quedat enrere i són les famílies i els infants els protagonistes de les celebracions d’enguany. En aquest sentit, el cònsol major de la parròquia laurediana, Josep Majoral, expressava que “vam haver de modificar el programa i estic agraït que ho treballéssim de manera conjunta amb el ministeri”. “Podíem escollir entre no fer res o fer alguna cosa i vam decidir fer un format petit. No volíem que es recordés el 2020 com l’any sense festa major”, destacava el cònsol.

“Comparat amb l’any anterior hi ha hagut molt poca afluència de gent però ho teníem tot protocol·litzat i s’està complint”, exposava. És per això que va indicar que el sentiment és de festa major “reduïda” i afegia que “anem gaudint dels pocs actes que tenim”. De fet, el cònsol es va posar l’equipació de trial i va preparar a la seva moto per competir a la prova de la festa major. I ho va fer amb èxit, perquè va pujar al tercer graó del podi: “He gaudit com una criatura d’un dia meravellós, la prova m’ha fet reviure la meva joventut. Al final, guanyar o perdre no tenia importància”, comentava.

En definitiva, Majoral ho resumia tot amb un “intento gaudir de la festa major, de totes les activitats i implicar-m’hi”. “Encara que sigui en un format més reduït, hi ha gent al carrer i estic segur que els bars i els restaurants han agraït que s’hagi celebrat la festa major perquè els fa tenir més moviment”, valorava. A més, segons el cònsol, “la part positiva és que està sent una festa major controlada”. “La policia m’ha comentat que no hi havia hagut aldarulls ni m’han fet menció de cap botellón més enllà dels que hi pot haver qualsevol cap de setmana”, deia.

El gran atractiu de Sant Julià d’ahir i que dura fins dilluns és la gimcana aquàtica a l’aparcament del Prat Nou, que inclou tota una sèrie d'activitats per remullar-se i passar un dia amb família. Algunes de les propostes tenen a veure amb inflables pels quals els nens poden lliscar, jocs en què són necessàries pistoles d'aigua, un passadís amb aigua vaporitzada i, fins i tot, un trenet. Amb la situació actual, mitja dotzena de monitors s'encarreguen de vetllar perquè els visitants respectin els circuits d'entrada i sortida al recinte, també eviten que hi hagi aglomeracions en una mateixa activitat i proporcionen gel hidroalcohòlic a l'entrada.

Dia del turista atípic

Hi ha tradicions que no es poden perdre, i per a Escaldes-Engordany el Dia del Turista n’és un. L’esdeveniment busca apropar la història i cultura de la parròquia als visitants, però ahir les limitacions estaven ben presents: no hi va haver porró de moscatell ni es va oferir aperitiu. A més, els clavells no es van donar en mà, sinó que s'han entregat dins les bosses d'Andorra Turisme. Així, la pubilla, la pubilleta, l'hereu, l'hereuet, la dama i la fadrina van recórrer l'avinguda Carlemany, parant vianants i entregant les bosses que inclouen propaganda turística.

Tranquil·litat a les festes majors

Tranquil·litat a les festes majors

tracking