Anglaterra i Escòcia imposen quarantena als viatgers que vinguin d'Espanya

La Generalitat veu amb preocupació el turisme i augura pèrdues de fins a 15.000 milions d’euros

Anglaterra i Escòcia imposen quarantena als viatgers que vinguin d'Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escòcia reimposarà la quarantena obligatòria de 14 dies per a tots els viatgers que provinguin d'Espanya. Així ho va anunciar la seva primera ministra, Nicola Sturgeon, que a través de Tiwtter va explicar que s'ha pres la decisió després d'haver analitzat les darreres dades d'evolució de l'epidèmia d'aquest dissabte. De la mateixa manera, la BBC assegura que l'executiu de Boris Johnson preveu aplicar la mateixa mesura a Anglaterra en les properes hores. “Això demostra que aquests assumptes estan subjectes a canvis a curt termini, el meu consell és tenir precaució amb els viatges no essencials a l'estranger”, va indicar Sturgeon.

D’aquesta manera, les persones provinents d’Andorra, pel fet que hagin d’anar a l’aeroport de Barcelona, també podria suposar que haguessin de fer quarantena en cas de viatjar en algun dels dos territoris.

Per la seva banda, Bèlgica també prohibeix als seus ciutadans visitar Lleida i Osca, segons va informar el ministeri d'Exteriors del país, que inclou aquestes dues demarcacions en una llista on també inclou diverses regions de Portugal i Leicester, al Regne Unit. A més, qualsevol ciutadà provinent de Lleida s'haurà de fer obligatòriament un test PCR i, igual que Escòcia i Anglaterra, haurà de complir amb una quarantena de 14 dies a l'arribar a Bèlgica. El test i la quarantena es recomanen, tot i que no s'exigeixen, en cas de tornar d'altres zones de Catalunya.

La decisió dels belgues se suma a la recomanació del primer ministre francès de no viatjar a Catalunya per la crisi de la Covid-19. Una decisió amb què la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va alertar que el sector turístic està “en un moment molt crític” després de les recomanacions de no viatjar Catalunya pels nous brots. “S'han de prendre mesures contundents de suport al sector turístic perquè les conseqüències econòmiques seran molt fortes”, va advertir Chacón, que ha recordat que la previsió és perdre fins a 15.000 milions d’euros en la facturació turística d'aquest 2020.

A la trobada, Chacón també va recordar que França és el primer mercat emissor internacional i ha assenyalat que el 2019 Catalunya va rebre 4.070.500 turistes francesos que van generar una despesa de 2.446 milions d’euros.

Chacón va reiterar la necessitat d'estendre els ERTO en el sector, aconseguir una reducció de l'IVA per a les activitats del sector turístic i reclamar els 7.500 milions d'ajuts directes del fons de recuperació de la Unió Europea.

tracking