x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mascotes

Repunt de les adopcions de gossos quan va finalitzar el confinament

L’inici de les vacances d’estiu no està comportant un gran increment d’abandonaments
Dos gossos a les gàbies de les instal·lacions de Sant Julià.

Repunt de les adopcions de gossos quan va finalitzar el confinament

Dos gossos a les gàbies de les instal·lacions de Sant Julià.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/07/2020 a les 06:41
Andorra és un país de gossos, un lloc on quasi hi ha una mascota per llar, per a disgust d’aquells que pateixen l’incivisme dels propietaris. Cert que hi ha molta natura, però pocs espais a les ciutats on portar els gossos. Durant l’etapa d’estricte confinament per la pandèmia tenir un gos a casa era un passaport directe al carrer, amb la possibilitat de passejar i deixar per una estona les quatre parets de casa.
Coral Bonnín, secretaria de GosSOS, comenta que durant el període de confinament no hi ha hagut un nivell d’abandonament superior a la d’altres anys, cosa lògica, però que ara es comença a notar l’arribada de les vacances i com algunes persones abandonen els seus animals com si fossin qualsevol objecte. Tot i això, la xifra no és molt elevada i les protectores es fan càrrec dels gossos a l’espera que tinguin la fortuna de trobar un propietari millor.

No a tots els llocs l’escenari és igual. Segons la Reial Societat Canina d'Espanya (RSCE), es calcula que uns 5.000 gossos van ser acollits des del passat 14 de març. Moltes famílies van aprofitar, creient que tindrien més temps per cuidar-lo, o bé per entretenir els nens o fins i tot per tenir un motiu de sortir al carrer, però al juny es va quantificar en més de 2.000 gossos la xifra d'abandonaments des que va començar el desconfinament a Espanya, fet que suposa un augment del 25% respecte a fa un any. De fet, el 70% dels gossos que hi ha a tot el món no tenen llar, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).
En canvi a Andorra, quan va finalitzar el confinament es va notar un repunt de les adopcions, ja que durant el tancament no es van poder fer entrevistes per conèixer les persones interessades a conviure amb una mascota.

Bonnín es refereix a “abandonaments amb responsabilitat”, perquè els gossos passen a ser cuidats per Bomosa fins que es troba el perfil del millor adoptant “depenent de la tipologia i la personalitat de l’animal” perquè encaixi amb la persona i evitar el fracàs que suposa que l’animal sigui retornat a l’entitat. També reconeix que en aquests moments s’estan rebent trucades de famílies i persones que es posen en contacte amb Bomosa perquè busquin una altra família per al gos. I és que comencen les vacances d’estiu. També s’ha incrementat el nombre de gossos en custòdia, ja sigui judicial o perquè el govern se’n fa càrrec per les males condicions de vida.
  • #2 Judit
    (25/07/20 17:44)

    L encapcelament de la notícia no te res a veure amb el quee expliqueu dins.

    Respondre
  • #1 marta
    (25/07/20 08:35)

    Article molt mal redactat. Primer per dir que hi ha molts gossos i que aixo provoca el disgust de la gent per conductes no civiques (que te aixo a veure amb el titular ?). Despres que a Espanya s'han abandonat molts gossos (som Espanya potser ?) per despres dir que a Andorra se n'han adoptat molts pero que pren molt temps i que ara hi ha gent que truca per desfer-se'n quan al principi es diu que aixo no s'ha notat molt. Srs del diari, crec que haurieu de fer una mica mes d'esforc per a trobar gent que redacti millor perque articles com aquests son molt confusos i com en molts altres el contingut de l'article no s'adequa al titular.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts