x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
TURISME

L'ocupació hotelera per al cap de setmana baixa fins al 51%

Turistes passejant per l'avinguda Meritxell.

L'ocupació hotelera per al cap de setmana baixa fins al 51%

Turistes passejant per l'avinguda Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/07/2020 a les 06:37
L’ocupació hotelera per al cap de setmana baixa fins al 51,27% arran de les restriccions imposades pels rebrots a Catalunya. Així ho va afirmar el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, qui va manifestar que, malgrat que les previsions havien anat en augment durant les darreres setmanes, aquesta “hem baixat nou punts, però també és el que esperàvem, sobretot tenint en compte les recomanacions per evitar desplaçaments de la Generalitat de Catalunya, i ja sabíem que ens afectaria quant a l’arribada de turistes i les pernoctacions”.
En aquest sentit, Pujol va indicar que el sector espera que es desconfini aviat l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que la majoria de turistes que venen al país provenen d’allí. “Esperem que la setmana que ve desconfinin l’àrea metropolitana i no hi hagi més tancaments de territoris a Catalunya perquè, si tornen a aïllar tot el territori català, la situació a la frontera de la Farga de Moles pot ser molt complicada”, va posar en relleu el director.

Tanmateix, va indicar que les xifres tan sols són previsions i fins dilluns no se sabran les dades d’ocupació reals. “Si finalment ens mantenim al 50% o pugem un parell de punts, voldrà dir que la situació no és tan alarmant com podria semblar, però, si les reserves cauen fins al 48%, significarà que ens trobem en un context pitjor de l’esperat i que els visitants han decidit no venir i han anul·lat les reserves a última hora”, va exposar Pujol. Malgrat tot, va afegir que amb un 50% d’ocupació el sector hoteler patirà.
Quant a la distribució de l’ocupació, la parròquia amb més pernoctacions és la Massana, amb una previsió del 72,75%; Ordino, amb un 63,46% d’ocupació i Encamp, que també contempla el Pas de la Casa, amb un percentatge del 62,17. Les parròquies menys concorregudes són Andorra la Vella, Sant Julià, Escaldes i Canillo, que no arriben a assolir el 50% del volum de reserves en establiments.
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts