pandèmia mundial

El Govern demanarà a Noruega que elimini l'aïllament a viatgers del país

França recomana no desplaçar-se a Catalunya perquè la situació sanitària és preocupant

El Govern demanarà a Noruega que elimini l'aïllament a viatgers del país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern demanarà a Noruega que elimini el període de deu dies de quarantena per a a quells residents escandinaus que visitin Andorra. Segons ha pogut saber el Diari, l’executiu considera que el Principat no hauria d’estar a la llista d’estats de risc, ja que la situació al país no és greu, no hi ha cap persona ingressada a l’hospital de nostra Senyora de Meritxell i tots els infectats tenen una afectació lleu o asimptomàtica i es troben confinats a les seves llars. D’aquesta manera, van manifestar que la pandèmia a Andorra està controlada i que el risc està en la gent que arriba al país des de l’estranger.

Aquesta demanda és causada per l’actualització de les recomanacions de viatge emeses pel ministeri d’Afers exteriors noruec, que aconsella evitar els viatges al Principat i Espanya tret que obeeixin a “raons essencials”. Així, segons va informar la ministra escandinava d’Agricultura i Alimentació, Olaug Bollestad, des d’avui els dos països entren en la llista d’estats de quarantena obligatòria per als viatgers noruecs que vinguin d’aquestes regions, així com per als residents andorrans i espanyols que vulguin anar a visitar el país.

Segons van informar, l’onada de rebrots al país veí del sud és el motiu principal pel qual se l’ha inclòs en la llista vermella, en la qual també figuren Portugal, Romania, Bulgària, Croàcia, Luxemburg i bona part de Suècia. Pel que fa a Andorra, la recomanació de Noruega és viatjar a països de la Unió Europea i l’espai Schengen on hi hagi menys de vint contagiats per cada 100.000 habitants, i amb els 42 casos actuals, també s’han imposat aquestes restriccions al Principat.

D’altra banda, el primer ministre francès, Jean Castex, va recomanar ahir als seus ciutadans que no viatgin a Catalunya. Finalment no tancaran la frontera, però sí que s’ha fet aquesta petició a la ciutadania perquè “la situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris preocupants”, segons va indicar Castex. A més, va explicar que el govern gal reforçarà els controls a la frontera i està en contacte amb les autoritats espanyoles perquè es limiti el màxim possible el flux de visitants de Catalunya cap a França.

Aquesta va ser una de les principals decisions anunciades a la fi de la reunió del Consell de Defensa i Seguretat, dirigit pel president francès i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, que tenia per objecte frenar l’avanç del coronavirus, la circulació del qual ha tornat a créixer a França davant la relaxació de les mesures de protecció.

Per la seva banda, des de la Generalitat van assenyalar a l’agència Reuters que “el territori català té unes mesures de seguretat molt més estrictes que la resta d’Europa, fins i tot França”.

El final de l’oci nocturn

La Generalitat de Catalunya va afegir ahir noves mesures de prevenció per evitar l’augment dels contagis al territori català. Així, va decidir tancar l’obertura de discoteques, sales de ball i de festa amb espectacle a Catalunya. També queden suspeses a tot el país les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments que tenen aquesta funció. A més, s’ha establert la mitjanit com l’hora de tancament de les activitats de salons de joc, casinos, i sales de bingo.

Finalment, s’ha fixat que a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com Lleida i algunes localitats properes, els bars, restaurant, terrasses, guinguetes i bars musicals han de tancar a les 24 hores.

tracking