reportatge

Un balcó opcional

Llogar o comprar no és fàcil malgrat les mesures de contenció que ha adoptat el Govern. Qui pot intenta treure el màxim profit.

Un balcó opcionalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que els experts immobiliaris insisteixen que el mercat no es mou i que els preus són els mateixos, és relativament fàcil trobar-se anuncis a la xarxa o en pàgines especialitzades que ens demostra que hi ha propietaris mal aconsellats o simplement que tendeixen a la usura. Un d'aquests casos és l'anunci d'una agència que ofereix una habitació a Llorts

-una zona molt maca, en plena natura però lluny del centre i del treball- per un preu gens mòdic de 495 euros al mes. Això sí, inclou la llum, calefacció i internet. Al fet de viure a Llorts se li han de sumar els desplaçaments, que encareixen de forma important aquesta opció de vida.

El més sorprenent de tot són els extres, i un en especial, el que ofereix als llogaters l'opció de gaudir del balcó. Això sí, no és gratis, tot té un cost, i el fet de prendre l'aire o mirar el paisatge des del balcó suposa un cost afegit de 50 euros mensuals. Hi ha més extres, com la neteja -15 euros l'hora- o el servei de bugaderia -preu a concretar-. La plaça d'aparcament a la mateixa finca està valorada en 50 euros mensuals, de manera que es pot anar sumant i el lloguer d'una habitació no resulta tan econòmic. Les condicions són inflexibles. Es paga mes a mes fins a un màxim de tres, amb cuina compartida i subministraments inclosos. La fiança és d’un mes i l’agència cobra 250 euros més IGI. Tot fa pensar que el desig és que les habitacions quedin buides per a la temporada d’esquí i llogar-les com a allotjaments turístics. De fet, la crisi sanitària fa que proliferin aquests tipus d’anuncis només per a tres mesos per tenir buit l’allotjament tot just coincidint amb l’arribada dels primers esquiadors a Andorra.

tracking