parròquies

Moratòria de terrasses de bar a l'avinguda Meritxell

La capital no concedirà més llicències en els pròxims “sis o set mesos” perquè està valorant quin volen que sigui el futur de l’eix comercial

Moratòria de terrasses de bar a l'avinguda MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella vol que l’avinguda Meritxell mantingui el seu caràcter comercial, almenys de moment. Així ho va indicar ahir durant la sessió del consell de comú la cònsol major, Conxita Marsol, que especificava que en els pròxims sis o set mesos no es donaran més llicències de terrassa als bars perquè estan estudiant com enfocar l’avinguda i quina podria ser l’evolució dels establiments en un futur. “S’està notant una transformació i, en els últims temps, tres locals comercials s’han convertit en restaurants i a nosaltres ens agradaria que continués sent una avinguda comercial o, si més no, analitzar-ho”. És per això que va indicar que la moratòria que es publicarà pròximament al BOPA és una “mesura cautelar” perquè “no volem autoritzar res que després ens limiti”.

Durant la sessió, la cònsol major va manifestar que el projecte del museu de la bicicleta seguirà endavant: “El volíem fer l’any passat. La idea és presentar-lo a la fira”, detallava Marsol. De fet, el comú ja té preparat el plec de bases i pròximament es traurà el concurs per habilitar els espais comunals de sota de la plaça Lídia Armengol, on s’exposaran les bicicletes de la família Riberaygua Sasplugas. En aquest sentit, Marsol va especificar que “l’espai ja el tenim i el que volem és adaptar el museu al que tenim per tal de minimitzar la despesa”. En relació amb si les obres d’adequació afectaran l’arxiu, el Llamp o la sala de Circulació, va remarcar que aquests espais es mantindran i que s’independitzaran ja que “tot té accessos directes”.

D’altra banda, la cònsol va explicar que estan fent estudis a la zona de Riberaygua i travesseres per tal de potenciar-hi l’activitat comercial i que aviat es faran propostes. Així mateix, va expressar que “hem de seguir treballant també al centre històric”.

La corporació també va proposar al consell de comú fer un descompte addicional del 10% sobre el preu final de les inscripcions a la fira d’Andorra d’aquest any amb l’objectiu d’atraure més comerços.

MARSOL DIU QUE ÉS EL MILLOR MOMENT PER AL TELEFÈRIC

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar amb contundència que “ara és el moment” que el telefèric del pic del Carroi tiri endavant, ja que considera que podria ser un atractiu turístic per al país que ajudaria en la dinamització, especialment en aquests moments. Marsol va indicar que li “agradaria” que abans de final d’any es convoqués el concurs per a la concessió del giny i va destacar que “sabem que com a mínim hi ha una empresa disposada a pagar-ho”, Doppelmayr. A més, va afegir que l’empresa Poma també hi estaria interessada. Marsol espera que en dos mesos es tingui el plec de bases.

tracking