Finances

La reducció del pressupost del 2021 no afecta el personal

El Govern preveu una rebaixa del capítol d'inversió del 23% i manté la reducció de salaris dels càrrecs electes

Jover, optimista amb la valoració financeraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern preveu un pressupost de contenció per a l'any vinent marcat per l'impacte de la baixada de la recaptació dels ingressos per impostos directes com a conseqüència de la crisi de la pandèmia de la Covid-19. L'executiu preveu mantenir la despesa de personal en les xifres actuals i en les directrius per a l'elaboració dels comptes contempla una caiguda de l'IPC del 0,2% i es destaca que cada departament haurà de tenir en compte les mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques vigents des de l'aprovació de la llei del 25 de juny.

Els criteris establerts pel ministeri que encapçala Eric Jover fixen que hi haurà una reducció de les inversions reals i de les transferències de capital del 23% i que s'ha de disminuir la despesa corrent respecte el pressupost del 2020 en un 0,5%. Les directrius enviades per Jover es basen en un descens del PIB del 10,3% aquest any i un creixement del 8% per al proper exercici, ja que hi hauria bones previsions econòmiques per un retorn pràcticament a la normalitat en un any. El ministre demana que en l'escenari actual tota l'Administració general de l'Estat i les entitats que reben transferències o subvencions de Govern facin "un esforç de contenció en el que prioritzin els projectes estratègics" i que apostin per aquells "que de manera directa o indirecta ajudin a l'activitat productiva".

L'executiu es marca l'1 d'octubre com a data límit per lliurar els comptes al Consell General i tots els departaments han de presentar els avantprojectes de pressupostos abans del 14 d'agost.

tracking