pandèmia mundial

La capital es rebaixa el sou un 10 per cent i el destina a Càritas

Andorra la Vella destinarà dos milions d’euros al fons solidari del Govern

La capital es rebaixa el sou un 10 per cent i el destina a Càritas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els càrrecs electes d’Andorra la Vella es rebaixaran el sou un 10% mentre que en els càrrecs de confiança, que són cinc, s’aplicarà el mateix que marca la llei que es va aprovar al Consell General: no es toquen els salaris inferiors a 4.000 euros, en sous superiors a aquest import la rebaixa és del 25% i en els que estan per sobre dels 5.000, del 30%. La rebaixa implicarà un estalvi de 32.550 euros durant els set mesos en què s'aplicarà, és a dir, 4.650 euros al mes a efectes de la nòmina del juliol. Una suma que es donarà a Càritas perquè, tal com va indicar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, “al comú no en tenim la necessitat i volem que es destini a les persones que ho necessitin”.

Pel que fa a l’aportació al fons solidari de Govern, el comú va aprovar ahir per unanimitat destinar-hi dos milions d’euros en el que Marsol va qualificar d’“exercici de responsabilitat i solidaritat”. El finançament d’aquesta suma es fa a través d’altres partides que la corporació tenia previstes però no suposarà que s’hagi de replantejar el pressupost, tal com va remarcar Marsol, que també va avançar que tancaran el segon trimestre en superàvit. Així, l’import més important, d’1,4 milions, són diners que estaven previstos per als Serradells però que no seran necessaris, ja que s’havia previst una partida de 4,5 milions i les obres van ser adjudicades, finalment, per tres milions.

La resta de l’aportació serà possible després de renunciar a la compra d’uns vehicles per al servei d’higiene per 400.000 euros, la reforma del vestíbul del Teatre Comunal (160.000 euros) i la dels vestidors de l’Estadi Comunal (40.000 euros). Aquests projectes es deixaran per a més endavant. Des de l’oposició van lamentar no poder participar en les decisions i van posar en relleu la necessitat de crear un pla de contingència per si en un futur cal destinar recursos a ajudar la ciutadania.

D’altra banda, Marsol va indicar que la corporació treballa, juntament amb els comerciants, en un pla de dinamització econòmica de la parròquia que podria veure la llum a finals de setembre. En aquest sentit, s’ha contractat una empresa per 11.000 euros perquè faci una recerca i proposi projectes per tal de guanyar en atractivitat comercial i turística.

tracking