x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Un llamp hauria provocat l'incendi de la barbacoa a Canillo

Les flames van destruir una cabana ahir a la nit en la parcel·la de la Borda del Pi
Incendi a una barbacoa

Incendi a una barbacoa

Les flames van cremar la cabaneta de la barbacoa de la Borda del Pi de Canillo ahir a la nit

La barbacoa de la Borda del Pi es va cremar anit

Incendi en una barbacoa a Canillo

La barbacoa de la Borda del Pi es va cremar anit

Marc Moliné
Actualitzada 24/07/2020 a les 13:10
Una llamp hauria estat l'origen de l'incendi que s'ha produït aquesta nit en la barbacoa de la Borda del Pi, a Montaup, a Canillo, i que ha provocat danys materials ja que en aquell moment no hi havia ningú a l'establiment. La propietària de l'allotjament, Eva Palmitjavila, ha explicat que ahir hi va haver una "tempesta bastant forta" a la zona i el més probable és que un llamp i l'afectació a la instal·lació elèctrica amb un curtcircuit hagin estat la causa del foc ja que ha remarcat que l'establiment estava tancat des de les vuit del vespre i la barbacoa estava totalment neta després d'haver-se utilitzat fins a les tres de la tarda. Eva Palmitjavila ha destacat la professionalitat dels bombers en l'extinció de les flames perquè la intervenció es va fer en un moment amb molt vent, ha precisat aquest migdia. 
Els bombers van rebre l'avís a les 23.03 hores d'una persona que feia fotos per la zona, segons ha explicat el cap de guàrdia, que ha assenyalat que de seguida van mobilitzar el parc de Canillo i el de la Massana però finalment només van haver d'intervenir els agents canillencs. Els efectius del cos d'extinció es van trobar cremant la cabaneta on està la barbacoa de l'establiment que està a uns 50 metres de la borda, ha indicat el cap de guàrdia, i en cap moment hi va haver cap perill per a les instal·lacions ni perquè les flames es poguessin estendre ja que les construccions estan totalment separades. Els agents van sufocar les flames amb el suport d'un camió de 10.000 litres que es va desplaçar des de la caserna de Santa Coloma i van acabar la intervenció hora i mitja després de l'avís.

El cap de guàrdia ha manifestat a primera hora del matí que es desconeixen les causes que van provocar el foc de la barbacoa i la
policia, que va ser requerida al lloc de l'incendi a les 23.10 hores, va fer "una constatació dels fets i s'ha obert una investigació", com es fa sempre que es produeix un foc, segons han indicat des del cos de seguretat.

La propietària de la Borda del Pi ha assenyalat que l'establiment ha obert avui i donarà servei amb la cuina de la borda ja que la cabana de la barbacoa ha patit danys importants en tota la instal·lació interior i sembla que es pot recuperar l'estructura i la teulada. Eva Palmitjavila ha remarcat que el més important és que l'incendi no va provocar cap dany personal i ha afegit que buscarà una alternativa de barbacoa per a aquest estiu perquè considera important mantenir el negoci obert "en un espai lliure de natura i de benestar per a les persones" que és el que cerca molta gent per la situació de distanciament que es recomana per la crisi de la Covid-19.
Veure’n més
11
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts