inversions

El Govern te aturat el cultiu de cànnabis terapèutic

Els empresaris creuen que l’executiu té por de la reacció de la ciutadania davant la legalització dels camps per a ús medicinal

Els inversors en marihuana creuen que falta més interès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de la indústria de la marihuana terapèutica consideren que el Govern té aturat el projecte de cultiu perquè li falta valentia. Segons van indicar els empresaris, l’executiu té por de la reacció que pugui tenir la ciutadania. “Els polítics i els tècnics de l’executiu no saben quina reacció tindrà la ciutadania i, si no hi ha acceptació social, no tindran mai en compte la proposta i no es veuran valents per votar-la al Consell General”, van exposar. En aquest sentit, des del projecte 281, la iniciativa més consolidada per engegar la nova indústria, consideren que Andorra es troba en una situació econòmica molt fràgil i la plantació de cànnabis “és una inversió segura que té un retorn immediat. El coronavirus ens ha demostrat que no podem viure només del turisme i el sector farmacèutic de l’opiaci genera molts beneficis i podríem arribar a apujar un 5% el PIB del país”.

Tanmateix, els promotors de la iniciativa van exposar que la seva intenció és “explicar el projecte a la ciutadania perquè entengui que no es tracta d’un lobby de la droga ni de convertir Andorra en Amsterdam”. Així, van manifestar que la primera iniciativa és incentivar la creació d’una llei mèdica per al seu ús a través de la reforma del codi penal. “No anem sols, tenim contacte amb metges i científics que ens avalen, i ja hi estem començant a treballar per presentar-la als polítics”, van dir.

Els promotors de la indústria van posar en relleu les especificitats que té la planta per al tractament de diverses malalties com el càncer, l’Alzheimer o el Parkinson, entre altres. “Són malalties molt fotudes per les quals has de prendre una gran quantitat de medicaments i ara s’està demostrant que amb certa quantitat de marihuana medicinal és possible estabilitzar les afectacions i, fins i tot, curar la patologia”, van destacar des del projecte.

Beneficis de l’ús terapèutic

Les fonts consultades van manifestar que a banda dels beneficis econòmics i mèdics que proporcionaria la legalització i regularització de la marihuana, també aportaria beneficis en l’àmbit social al país. “El projecte 281 vol abastar la problemàtica amb les drogues que hi ha al país, i una de les propostes és conscienciar a través de la realització de treballs socials a la indústria per a aquelles persones que siguin enxampades amb cànnabis”, van detallar els promotors. I va afegir que “és intolerable que hi hagi tràfic de drogues a les escoles, que les autoritats en siguin conscients i que no es faci res al respecte”. “Nosaltres veiem la solució a la problemàtica de les drogues a conscienciar a través de l’esforç i el treball als consumidors en lloc de penalitzar i imposar sancions”, van destacar.

Quant a les tipologies de plantació del cànnabis, els promotors van explicar que la idea és aprofitar l’estructura que té Andorra. Així, van comentar que volen aprofitar els camps de tabac i els assecadors per cultivar la planta. “Nosaltres volem donar el tomb a la indústria del tabac, transformar els productors en científics de bata blanca”, van exposar. D’aquesta manera, la idea dels empresaris és plantar la varietat del cannabidiol a l’exterior perquè no té cap component psicoactiu i no requereix tanta seguretat, i la varietat full spectrum, que també conté la part psicotròpica, als assecadors de tabac amb un sistema de seguretat molt precís per evitar possibles robatoris.

No obstant això, van posar de manifest que un altre dels problemes que té el Principat és que no hi ha terres ecològiques tipificades com a tal. “Amb els additius que se li posen al tabac per produir-lo i després cremar-lo, els terrenys del país estan contaminats de químics i l’única manera de netejar-los és plantant cànnabis, ja que no requereixen cap producte extern per incentivar la seva producció”, van afirmar.

Els empresaris també van exposar que “estem en contra de seguir edificant, Andorra ha de viure de la terra, que és el que ens caracteritza i com a ciutadans no podem permetre que es deixi perdre la nostra essència”.

Els inversors en marihuana creuen que falta més interès

tracking