Segon positiu del casal d'estiu a la Seu

Un infant que va a les activitats s'ha contagiat pel contacte amb el nucli familiar del primer nen infectat de la Covid-19

Un infant d'un casal d'estiu a la Seu dona positiu en Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un segon infant que va al casal d'estiu de la Seu ha donat positiu a la Covid-19 després del que es va detectar ahir. L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha explicat al Diari que el nen assisteix a les activitats de lleure però ha tingut contacte amb la família del primer afectat fora del casal i és en aquest àmbit on s'ha produït el contagi del coronavirus, ja que en l'estudi de contactes "ha donat positiu gent del nucli familar del nen". I ha destacat que tots els companys del casal i els monitors han donat negatiu a les proves de diagnòstic que se'ls hi han fet i que totes les persones que han tingut relació amb el primer infant afectat "estan estudiats i aïllats".

Un infant amb coronavirus

La Fundació Sant Hospital va informar ahir que un infant que participava aquests dies en un casal d'estiu de la Seu d'Urgell ha estat diagnosticat com a positiu per Covid-19. El menor es troba en bon estat de salut i presenta símptomes lleus, mentre que la resta de membres del seu grup de convivència han estat aïllats. Segons va recollir Ràdio Seu, l'alcalde i president de l'FSH, Jordi Fàbrega, va assenyalar que el més important és que “s’ha diagnosticat aviat”, la qual cosa permet tenir una traçabilitat i evitar la nova aparició de més casos.

Fàbrega va recordar que des del 29 de juny, quan van començar els casals d'estiu a la Seu, s’han estat practicant constantment proves PCR a infants i monitors, i fins ara totes havien donat negatiu, sent aquest infant el primer positiu.

Tal com va indicar Ràdio Seu, l'ajuntament de la localitat alturgellenca va detallar que el casal on s'ha detectat el positiu no està organitzat directament pel seu consistori.

El menor se suma als altres tres casos actius a hores d’ara a la ciutat, i on el dimarts es va procedir a l’hospitalització d’un jove de trenta anys que s’havia contagiat del virus en una zona considerada de risc a Catalunya. L’ingressat va donar positiu després de patir una pneumònia i en aquests moments es troba a planta de l’hospital amb requeriment d’oxigen. De fet, cal recordar que l’alcalde va explicar al Diari qu,e malgrat que es trobava estable, “s’ha demostrat que el virus pot provocar afectacions greus de manera sobtada. Per això es creu necessari que es mantingui ingressat”.

El jove no havia estat en contacte amb més persones de la població, però Fàbrega va apel·lar a la tranquil·litat de la ciutadania.

tracking