x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PUBLICACIONS

El segon volum de 'Fonaments del dret privat' arriba a les llibreries del país

El llibre se centra en la persona jurídica i plasma els canvis legislatius en aquest àmbit des del 2005
Isidre Bartumeu, Maria Martí i Joan Manel Abril, en la presentació del llibre.

Segon volum de 'Fonaments del dret privat'

Isidre Bartumeu, Maria Martí i Joan Manel Abril, en la presentació del llibre.

Anna Ribas
Actualitzada 23/07/2020 a les 06:17
La persona jurídica en el dret andorrà ja es pot trobar a les llibreries tot i que la Covid-19 no ha permès presentar el segon volum del llibre Fonament de dret privat andorrà com es tenia pensat. De fet, Maria Martí, directora de la Fundació Julià Reig, va començar l’acte recordant que "per al primer volum vam poder fer una conferència però ara hem hagut de fer una presentació més reduïda del que ens hauria agradat". Tot seguit, Martí detallava orgullosa que Dret de successions va ser tot un èxit i que "ja no tenim llibres en estoc". I destacava que l’objectiu del llibre, i dels diferents volums, és “que molta gent participi del coneixement dels autors i que hi hagi un millor desenvolupament del país”.
Sobre la necessitat d'escriure la segona edició relativa a la persona jurídica, Joan Manel Abril, que és coordinador de la col·lecció i membre del Tribunal Constitucional, va comentar que sorgeix del fet que "la primera va ser el 2005 i en aquell moment el panorama de la persona jurídica era molt limitat mentre que a partir d'aleshores i fins ara hi ha hagut un desenvolupament exponencial". Així doncs, en el segon volum del llibre s’han centrat a actualitzar qüestions com la creació de societats i la lluita contra la corrupció i el blanqueig de capitals: “El dret andorrà s’ha posat al dia en matèria de transparència tot i que encara queda molt camí a recórrer perquè els comptes anuals representin una imatge fidel”, valorava.

Per la seva part, el notari públic d'Andorra Isidre Bartumeu va apuntar que el pròxim pas serà escriure un tercer volum que tracti la persona física i va posar en relleu que a l'octubre es preveu que la Llei qualificada de la persona i la família s'ha d'aprovar: "És una llei molt important perquè la família és una institució que ha canviat molt [especialment si es té en compte que la regulació actual data de l'any 1975] i la llei s'hi ha d'adaptar".
En aquest sentit, Abril, que també és catedràtic de Dret Civil de la Universitat Autònoma de Barcelona, va destacar que també caldrà veure quins canvis comporta en la legislació andorrana l’aplicació del Conveni de Nova York, que indica que en el cas de les persones que tinguin capacitats modificades, és a dir, una persona que té limitada la seva capacitat d’obrar, la tutela ha de ser residual i, per contra, s’ha d'optar per ajudes i assistències. La redacció d’aquest tercer volum no es posarà en marxa fins que no s’aprovi la llei.

L’acte també va servir per homenatjar un dels autors de la publicació, el doctor Lluís Puig Ferriol, que va morir el passat mes de maig. De fet, Abril va expressar que la presentació de l’obra "és motiu de satisfacció i de tristesa". Bartumeu es va sumar a l’homenatge: “Tinc un regust amarg d’haver-lo conegut poc i de no haver absorbit més coneixements dels que tenia. Mereixeria que li dediquessin un carrer”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts