Naturlandia planteja tancar les activitats que no siguin viables

Desperta Laurèdia proposa dissoldre la societat gestora de l’ecoparc i mantenir operatives les atraccions que funcionin

Naturlandia planteja tancar les activitats que no siguin viablesNATURLANDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia està analitzant totes les activitats i atraccions del parc d’aventures per saber si són viables econòmicament. Així ho va anunciar ahir el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, durant la sessió de consell de comú, que va posar en relleu que la corporació és partidària de realitzar aquest estudi per observar la capacitat de funcionament de l’ecoparc. “Nosaltres ja ho vam dir durant la campanya electoral, tota aquella activitat que funcioni s’ha de mantenir i, per aquelles que no funcionin, s’ha de mirar si les podem reconduir i, si no és possible, doncs l’haurem de tancar”, va matisar Majoral.

En aquest sentit, el cònsol també va manifestar que és conscient de la problemàtica financera que hi ha a la societat gestora, Camprabassa, i que aquest any serà pitjor a causa de la pandèmia. Tot i això va puntualitzar que els comptes de l’any passat respecte al 2018 han millorat, i s’ha passat de quasi 1,8 milions d’euros de dèficit fa dos anys a 1,2 milions el 2019. Així, Majoral va indicar que l’encàrrec que té Xabier Ajona, el nou director, és estudiar la globalitat de les activitats que s’estan fent en el si del projecte de Naturlandia. “Estem a l’espera de rebre els projectes del director, que són un pla de xoc immediat per fer front a la problemàtica que s’ha trobat i un altre a mitjà o curt termini sobre el qual hauria de ser l’ecoparc quant a les actuacions, com que fem amb el parc d’animals, amb les pistes d’esquí de fons, el tobotronc i la restauració”, va exposar el cònsol.

Per la seva banda, el conseller comunal de la minoria Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, va afirmar que “hem volgut estudiar quines són totes les opcions que pot tenir Camprabassa i donar temps a la nova direcció per acabar de posar ordre al desgavell”.

Proposta de dissolució

El número u de la minoria laurediana també va proposar a la majoria comunal la dissolució de la societat com una de les vies a estudiar. “Una de les opcions que es planteja és obrir un període de dissolució que permeti seguir operant i, a partir d’aquí, veure de quina manera es comercialitza una activitat a la Rabassa”, va comentar Cairat.

En resposta a la proposta de dissolució, Majoral va expressar que “des del consell d’administració s’està estudiant la idea”, però hi observa poca concreció. “Si dissolem Camprabassa per no explotar més Naturlandia, podria tenir un sentit, però dissoldre la societat per crear-ne una altra i seguir explotant les activitats amb un altre nom, sincerament, no veig massa el sentit a la proposició”, va destacar.

Superàvit exercici 2019

El comú lauredià va tancar amb un superàvit d’1,06 milions d’euros l’exercici de l’any passat, segons l’auditoria de comptes que la corporació va impulsar voluntàriament com a exercici de transparència. En aquesta línia, Majoral va informar que del pressupost de 19 milions de l’exercici anterior només s’ha arribat a una execució del 75%, que suposen 14 milions, fet que ha repercutit en el resultat positiu del balanç de l’últim any. Tanmateix, les xifres del 2019 deixen un deute acumulat de 18 milions d’euros, que situen el comú en un nivell d’endeutament del 135%, un percentatge que es troba dintre del marge de la llei.

Durant la sessió de consell de comú, la corporació també va aprovar l’Ordinació reguladora de l’acczés motoritzat i rodat al medi natural. Així, Majoral va detallar que els vehicles motoritzats de dues rodes de gran cilindratge, com les motocicletes d’Enduro, no podran circular pels camins inferiors a 2,5 metres d’amplada.

Naturlandia planteja tancar les activitats que no siguin viables

tracking