TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

comuns

La Massana i la capital estudien la viabilitat del giny del Pic del Carroi

El comú liderat per Olga Molné destinarà 20.000 euros a l’informe previ al concurs del telefèric

La Massana i la capital estudien la viabilitat del giny del Pic del CarroiC. MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana va aprovar ahir en sessió de comú una partida pressupostària de 20.000 per als estudis de viabilitat i l’assessorament tècnic del telefèric del Pic del Carroi. L’informe, conjunt amb el comú de la capital, té com a objectiu la redacció del plec de bases per a la construcció del giny aeri, tot i que el conseller de finances, Jordi Areny, va aclarir que en cap cas signifiqui “que el projecte continuï endavant”.

Els diners destinats a aquest assessorament, segons va informar el conseller, “surten dels ingressos de l’abocador obtinguts el primer trimestre”. L’estudi, que serà pagat conjuntament amb Andorra la Vella, té la intenció de treure el plec de bases per la licitació i concessió de la construcció, tot i que Areny no va assegurar els terminis previstos per al seu desenvolupament.

La sessió, que va comptar amb el nomenament i la presa de jurament dels deseners dels Quarts, també va servir per aprovar la modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP) per permetre l’agrupació de tres unitats d’actuació de la Gonarda, a l’Aldosa, per tal de poder portar a terme conjuntament el projecte d’urbanització. A la zona es construiran xalets. La cònsol major, Olga Molné, en roda de premsa va valorar molt positivament el creixement de la parròquia i, concretament, va assegurar que “amb l’agrupació d’aquestes unitats amb una de sola es podrà desenvolupar el territori amb més previsió”.

D’altra banda, la corporació va aprovar avalar la societat Estacions de Muntanya Arinsal/Pal Sau (EMAP) ampliant la pòlissa amb l’ABA per 263 mil euros i així fer front als pagaments dels dividends que depenen de les accions preferents. El conseller de finances va explicar que enguany l’estació “no ha tingut una tresoreria elevada i s’ha decidit ampliar la pòlissa”.

APROVADA UNA REBAIXA DEL 10% ALS SOUS

La corporació va aprovar una rebaixa del 10 per cent del sou a la cònsol major i menor, com també als consellers. Per als càrrecs de lliure designació la rebaixa salarial serà esglaonada segons estableix la Llei de mesures de racionalització econòmica. La cònsol va explicar que la rebaixa es mantindrà fins al mes de desembre del 2020 i que els diners estalviats, que oscil·len entre els 16.000 i 17.000 euros, aniran destinats a ajudes socials per abastir les necessitats de la parròquia. Molné va recordar que el març van posar en marxa un fons solidari en què se sumaran els diners recaptats dels salaris. “Vam considerar que un 10% lineal estava molt bé i en cap moment volem destinar aquest estalvi a projectes de construcció. Cal ser solidaris” ha dit la cònsol.

tracking